Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Da se pohvalim (5. deo)

Da se pohvalim (5. deo)

Osobe od integriteta umeju da kažu o sebi i svojim osobinama ono što će vam pomoći u komunikaciji i približiti vam njihov način poimanja stvarnosti i rasuđivanja, a da to ne zvuči kao da se hvale, već kao prosta informacija.

Recimo, da bi vam pomogli da se opustite u njihovom prisustvu, reći će vam “ne brini, ja nisam sujetan, mene to zabavlja”, što je potpuno dovoljno da izrečeno u pravom trenutku ispegla nabore snebivanja.

Ako međutim osoba od integriteta mora da kaže “jesam, bezobrazna sam, i ima samo jedan način da izbegneš oštricu mog jezika – ne budi glup”, to neće izgladiti nesporazume, ali će njoj biti lakše što je rešila da trpi budalasto društvo.

Zanimljivo je kako se niko ne uvredi kad čuje tako nešto. Valjda ne mogu da veruju da su baš to čuli, ili po navici, pokušavaju da prevedu značenje, ali prevod baguje i nakaradan je.

Prvo, to ne izgovara neko ko očigledno provocira i treba da dobije batine zbog bezobrazluka. Zatim, možda se šali, samo baš i nema neki smisao za humor. Treće, možda je u pravu, ali treba iskulirati i praviti se lud. Četvrto, ma sigurno se šali, teramo dalje.

Strange Infatuation   7 by hakanphotography Da se pohvalim (5. deo)

Ima ljudi koji umeju da kažu o sebi i o drugima najbolje i najgore, bez hvalisanja i ogovaranja. Možete im verovati

Osobe od integriteta znaju da kažu vrlo neprijatne stvari o sebi i o drugima. Razlika od ogovaranja je ta da su te stvari verovatno potpuno istinite i najpreciznije objašnjavaju ili dijagnosticiraju nečije ponašanje. Znaju da kažu i vrlo pohvalne stvari o sebi i o drugima na isti način na koji govore i one strašne i one su, na isti način, istinite.

Kad se hvale, one saopštavaju.

Ako vam kažu da su skromne, ili arogantne, ili hrabre, ili surove, treba da im verujete.

Prethodne delove možete pročitati ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice