Čudesna eko kuća iz snova Naomi Kembel

Spektakularna kuća u obliku oka egipatskog boga Horusa dolazi sa dvadeset i pet soba, nekoliko prostorija za zabave, stalnim protokom zraka i predivnim prirodnim krajolikom, a rezervirana je samo za Naomi Kembel (Naomi Campbell). Manekenkina kuća iz snova je samodostatna, sama se opskrbljuje vodom i energijom. Arhitekt Luis de Garido (Luis de Garrido) prilikom dizajniranja kuće imao je potpuno slobodne ruke, i u estetskom i u financijskom smislu. Kuća se nalazi u Turskoj, na otoku Sedir, poznatijem kao Kleopatrin otok.

393c929f9ede7f036e22fa1739e82f3b slideshow fg picnik Da Vinci XXI: Neverovatna kuća iz snova Naomi Campbell‏

Lijepe žene su uvijek bile inspiracija za nenadmašive građevine

Drveni namještaj koji svjetli

Dizajniran da djeluje kao malena stolica, otoman ili stolić za kavu i izvor svjetlosti. Pokušajte zamisliti kako bi izgledalo kad bi ugasili svjetla i dopustili ovim lijepim objektima da obasjaju prostoriju. Namještaj nije svjetle boje, ali je osvjetljen doslovno iznutra – svjetle narandžaste, ljubičaste, plave i bijele šare poslagane su među rezovima drveta kako bi stvorile čudesan izgled. Stilistički rezultat je spoj vrhunske izrade i luksuzne suvremene umjetnosti. Savršen za zabave, iako možda malo čudno ili prešareno za svakodnevicu, osim ako ih držite u vanjskim vrtovima ili terasama kojima bi dobro došlo nešto dodatne noćne rasvjete.

351178 Da Vinci XXI: Neverovatna kuća iz snova Naomi Campbell‏

Zanimljivi stolac/lampa

Smiješna strana mode

Svjesni smo neprestanog povratka u prošlost u potrazi za inspiracijom u umjetnosti, a pogotovo u modi. Modna kuća Prada ove se sezone inspirirala modom šezdesetih, te je Mary Jane cipele “dogradila” u čizme. Čizme sa potpeticom od devet centimetara imaju veliki ukrasni gumb, zatvarač s unutrašnje strane članka, te zlatni logo na potplatu. Cijena im je $1,500.

RUNWAY TO GREEN prada mary jane leather boots Da Vinci XXI: Neverovatna kuća iz snova Naomi Campbell‏

Nekad popularne cipelice u svojoj modernijoj i otkačenijoj verziji

Modno brojenje vremena

Glavna dizajnerica nakita za Dior, Francuskinja Viktoar de Kastejan (Victoire de Castellane), inspiraciju za najnoviju kolekciju satova pronašla je u modelima visoke mode. La D satovi oblikom podsjećaju na jednostavne muške modele sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a u njih je ugrađeno “šaroliko” drago kamenje – opal, safiri, rubini, dijamanti, ametisti… Za mehanizam sata pobrinula se kuća Zenith. Želimo ih sve!


Josipa Lijović je vedra studentkinja iz Zagreba koja slobodno vreme troši uživajući u prijateljskim druženjima uz kaficu i svojoj velikoj strasti – modi, o kojoj s užitkom piše na svom blogu Baby Loves Fashion. “Svako od nas bi trebalo da se potrudi da bude što bolja verzija sebe samog” je krilatica po kojoj živi i koja se često može čuti iz njenih usta.

Editors choice