Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Da Vinci XXI: Stolica od zlata i povratak u pećinu

Da Vinci XXI: Stolica od zlata i povratak u pećinu

“Zimski” luster

Luster “Granny“ ručno je ispleten od alpske vune, koja je obrađena tako da bude otporna na vatru i moljce. Djelo je to dizajna “Pudelskern“ za “Casamaniu“ i vjerujemo da će vam izmamiti osmjeh na lice, ali i da mu neće biti problem ove zime pronaći put do domova ljubitelja mode i dizajna.

01 picnik3 Da Vinci XXI: Stolica od zlata i povratak u pećinu

Posebna vuna za zimski dizajn

Zvuk iz prošlosti u modernom dizajnu

Vinil iz arhive vade još samo romantičari, a jedan od njih je i dizajner Paul Cocksedge koji je ovaj glazbeni format transformirao u jedan potpuno drukčiji – zvučnik za iPhone. “Minijaturizacija tehnologije znači da zvučnici nisu više što su nekad bili, oni trebaju glasnoću i trebaju biti veći”, istaknuo je Cocksedge.

Vinile koje on transformira u zvučnik griju se dok se ne omekšaju, nakon čega se oblikuju u savršen oblik potreban za širenje zvuka, tako da za njega nije potrebna struja niti adapteri.

Ove zvučnike Cocksedge će izrađivati uživo na londonskom festivalu dizajna po cijeni od 25 funti.

0213 Da Vinci XXI: Stolica od zlata i povratak u pećinu

Spoj novog i starog - vinyl za iPhone

Najskuplji uredski stolac na svijetu

Samo tvrtka čiji je moto “strast za stolcem” može smisliti uredski stolac od zlata ili srebra sa presvlakama od svile i utkanim zlatnim listićima, te ga prodavati po cjeni od 50.000 eura. Djelo je to dizajnera Hadija Teheranija za tvrtku “Interstuhl“, a zanimljivo je da su stolac dizajnirali zbog velike potražnje klijenata. Proizvodi se u malim serijama, jer se svaki dizajnira prema vlasniku. Stolac je postao megapopularan među holivudskim dizajnerima interijera, a za njih su se odlučili scenografi filma “Quantum of Solace“, posljednjeg filmskog hita o agentu 007.

0312 Da Vinci XXI: Stolica od zlata i povratak u pećinu

Luksuz za VIP klijente tvrtke "Interstuhl"

Bežični dostavljač

Još niste čuli za Chumbyja? To je bežični uređaj koji se spaja s osobnim računalom priključenim na internet, i namjena mu je brza dostava informacija o bilo čemu što vas zanima. Ne morate surfati; vijesti same dolaze do vašeg Chumbyja, a on ih vama prikazuje na malom ekranu širine osam centimetara.

0411 Da Vinci XXI: Stolica od zlata i povratak u pećinu

Simpatičan i koristan "Chumby" postaje sve veći hit u svijetu

Građevine budućnosti

Uskoro se u Barceloni održava Svjetski festival arhitekture, a “DailyMail“ prikazao nam je neke od radova koji su pristigli na natječaj. Radi se o projektima zgrada koje bi trebale osvanuti u budućnosti, neke su i blizu realizacije, a da dobijete dojam o čemu se radi, reći ćemo vam samo da neke od njih na vrhu imaju restoran sa pogledom od 360 stupnjeva, za neke se smatra da će biti smještene u Turskoj kraj željezničke pruge, neke će biti u Tajvanu itd. Fascinantno je kako neki dizajneri imaju viziju povratka života u špilje, no ovog puta u malo luksuznijem izdanju. Pogledajte kako to izgleda:

0513 Da Vinci XXI: Stolica od zlata i povratak u pećinu

Građevine koje očekujemo


Josipa Lijović je vedra studentkinja iz Zagreba koja slobodno vreme troši uživajući u prijateljskim druženjima uz kaficu i svojoj velikoj strasti – modi, o kojoj s užitkom piše na svom blogu Baby Loves Fashion. “Svako od nas bi trebalo da se potrudi da bude što bolja verzija sebe samog” je krilatica po kojoj živi i koja se često može čuti iz njenih usta.

Editors choice