Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Da Vinci XXI: Vatra, cvetna lampa i koktel stolice

Da Vinci XXI: Vatra, cvetna lampa i koktel stolice

Vatrena umetnost

Tim Simpson (Tim Simpson) i Sara Van Gameren (Sarah Van Gameren), dva londonska dizajnera iz grupe “Studio Glithero” nedavno su stvorili projekat pod nazivom “Crtež na vatri”. Izdrađen je na simetričnoj i sitno izdetaljisanoj postavi koja je napravljena od zapaljivih boja, čiji je sastav pozicioniran na vrhu drvenog panela koji dalje prenosi plamen. Podjednako impresivno je to što je kao finalni proizvod rezultirao pedantno zapaljen i dizajniran urez u drvetu. Želeći da svoju priču ispričaju kroz organizaciju linija i vatrenih plamenova, akrilik boja i drveta, “Crtež na vatri”, “Studio Glithero” je jedinstven i kreativan primer kako od velikog broja jednostavnih i osnovnih materijala napraviti nešto fantastično.

“Red Bull” u Amsterdamu

Arhitektonski studio “Sid Lee” i stariji partner, vođa i dizajner Žan Pelan (Jean Pelland) skoro su završili konstrukciju nove zgrade “Red Bull” u Amsterdamu. Smeštena je u bivšem brodograditeljskom kraju, pored penzionisanih podmornica, a urbani prostor naglašava sposobnost firme “Red Bull” da pristupi ozbiljno svom radu bez preterane strogosti kada govorimo o radnoj atmosferi. Tema projekta je dualnost, pored crno-belog enterijera, tamnog i svetlog, javnog i privatnog, rada i igre, umetnosti, industrije i poštovanja prema tradicionalnim vrednostima. Na kraju krajeva, arhitektura ovog objekta savršeno kombinuje jednostavnost industrijskog prostora za rad koji je tipičan za industriju “Red Bull”. Ovaj novi video će vas odvesti u uvid završnog projekta.

Stona lampa “Phylum”

Stona lampa, oblika nalik cvetu, novi je proizvod studija “Shiro”. Delikatni dizajn, kreiran za 2012. godinu, italijanskog brenda Alessi, napravljen je od listova kalupa talasastih listova čelika i formiran je u obliku cveta. Dizajn “Phylum” je nastao pod uticajem studija “Shiro” i proširio se na italijansko tržište Alessi prošle godine.

shiro studio alessi quotphylumquot table lamp 1 Da Vinci XXI: Vatra, cvetna lampa i koktel stolice

A šta vam je ovo, cvet ili lampa?

Koktel materijala, lagana stolica by “Jehs+Laub”

Oštra silueta inovativnog dizajna definicija je za koktel materijala, novu ležaljku dizajnera “Jehs+Laub”. Ova stolica je napravljena sa namerom da svojim kupcima ponudi praktično rešenje za definisanje svojih enterijera. Sa nekoliko osnovnih mogućnosti, stolica predstavlja kombinaciju specifične vrste drveta, kože i tkanine za tapaciranje, u zavisnosti od modela i zahteva kupca. Uz dobar dizajn, zagarantovana je i udobnost, a posebno za odmor vaših nogu na kraju napornog dana.

shrimp cocktail easy chair by jehslaub for cor 1 Da Vinci XXI: Vatra, cvetna lampa i koktel stolice

Popodnevna dremka u stolici laganog dizajna


Sofija Soković je hiperaktivna, radoznala, nestrpljiva. Voli putovanja, neobične i korisne stvari, optimistične i zanimljive ljude. Veliki je obožavalac mode, Italije, putovanja i psiholoških knjiga. U stalnoj je potrazi za inovativnostima u svakom pogledu. Omiljeni citat: “Hope for a miricle, but never depend on one. And make them wounder why are you still smiling”.

Editors choice