5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Daj mi ljubav preko žice

Daj mi ljubav preko žice

GTD 13108 Daj mi ljubav preko žice

Veza na daljinu? – “Ne, to meni ne može da se desi, ne bih to izdržala”. “Hm, nikad ne reci nikad draga moja!”, govorili su mi. Imali su pravo, upravo mi se to dogodilo. Razdvojeni smo “tričavih” 2000 kilometara. Telefon, e-mail i skype postali su moji najbolji drugovi, a mesto na kojem se redovno mogu videti je upravo za kompjuterom.

Kako je vreme odmicalo, a naša veza napredovala, shvatila sam da veze na daljinu ipak nisu unapred osuđene na propast. Zaista je užasno kada voljena osoba ne može biti tu svaki dan, ali prihvatila sam to kao iskušenje kojem moram odoleti.

Iskrenost, kompromis i poverenje su u ovakvim vezama na prvom mestu. Bez njih se ne opstaje. I ako zvuči nemoguće, uvek se sve mora začiniti romantikom i optimizmom. Sa polupraznom čašom se ne može daleko dogurati.

Prednosti koje sam ja uvidela u ovakvim vezama su sledeće:

Upoznavanje – S obzirom da se veze na daljinu baziraju na komunikaciji, logično je da se daje puno prostora za dobro upoznavanje. Tokom sata i sata provedenih na skajpu razmenjujući svoja mišljenja, ciljeve i planove za budućnost dobija se potpunija slika, možda i više nego da svaki dan provodimo zajedno.

Dovoljno slobodnog vremena – Način života vam se ne menja bitno. I dalje imate vremena za hobije, prijatelje, zabavu, tako da ništa ne ostaje zapostavljeno.

Kvalitetno provedeno vreme – Kada se konačno vidite svaki trenutak vam je ispunjen uživanjem, seks je fantastičan i nema mesta dosađivanju i rutini.

Upoznavanje druge zemlje i kulture – Čim ste sa osobom iz druge države, to automatski povlači sa sobom česta putovanja koja obećavaju avanturu. Možda nikad ne biste dospeli u tu zemlju, naučili taj jezik i videli sve lepote koje pruža.

“Ono do čega se teže dolazi, više se ceni” – Ako je uloženo toliko truda, emocija, patnje, vremena i novca u ovakvu vezu onda se sigurno neće tako brzo odustati.

Sigurna sam da ima još dosta prednosti, ali i mana. Veze na daljinu nikako nisu za osobe koje su sklone ljubomori i ne umeju da prave kompromise i budu fleksibilne. U ovakvim vezama ima puno odricanja, da bi bili na dobitku moraju se investirati čiste emocije.

Niko se ne upušta u veze na daljinu zbog dobre zabave, već zbog čiste ljubavi čim je spreman na toliku žrtvu. Ako je nekom dovoljno stalo, onda ne postoje prepreke, to su samo koraci na putu do uspeha. Srećno svima koji uživaju u vezi na daljinu!


Anja Križan je studentkinja novinarstva, večni sanjar, romantik i hedonista, zarobljena u sopstvenoj bajci. Njena izražena intuicija i želja da svet bude bolji i lepši vodi njene reči po papiru. Voli iskrenost, dobrotu, neiskvarenost. Ne voli laž, diskriminaciju i agresivnu glupost.

Editors choice