Dejvid Daunton (David Downton) rođen je u Kentu, u južnoj Engleskoj. Studirao je na Canterbury i Wolverhampton. 1984. godine seli u Brajton i počinje karijeru ilustratora. Sljedećih 12 godina radi bez prestanka, bavi se raznim poslovima – od ilustracija do uređivanja knjiga. 1996. godine “Financial Times” nudi mu posao modnog ilustratora, što Dejvid prihvaća. Od tada radi sa najpoznatijim svjetskim imenima, kao što su: Tiffany & Co, Bloomingdales, Barney’s, Harrods, Top Shop, Chanel, Dior, L’Oreal, “Vogue”, “Harper’s Bazaar”, “V Magazine” i The V&A Museum. Izrađuje portrete najljepših žena svijeta, među njima su Linda Evanđelista (Linda Evangelista), Paloma Pikaso (Paloma Picasso), Iman (Iman), Dita Von Tiz (Dita Von Teese) i druge.

2007. godine radi prekretnicu u karijeri i pokreće “Pourquoi Pas?”, prve novine s modnom ilustracijom kao tematikom. Nakon toga odlazi u London, gdje završava fakultet i dobiva doktorat. Sve do danas, njegova karijera je na vrhuncu.

Slika 144 David Downton: Modna čarolija

Predivna ilustracija Linde u zelenoj haljini obišla je svijet

Slika 240 David Downton: Modna čarolija

Ditinu ljepotu istaknuo je jednostavnim crtežom

Slika 334 David Downton: Modna čarolija

Izradio je i portret legendarne Tvigi

Slika 427 David Downton: Modna čarolija

Očaran je Lindinom ljepotom, što se vidi kroz njegove ilustracije

Slika 525 David Downton: Modna čarolija

Žena u žutoj kreaciji

Slika 621 David Downton: Modna čarolija

Ilustracija s ljubičastom haljinom, kao glavnim detaljem

Slika 7 David Downton: Modna čarolija

Uspio je ilustrirati i Džulijin predivan osmijeh


Minela Đivoje Mama, supruga, starija sestra… Zaljubljenica u modu, knjige, more i dobri stari rock. Nepopravljivi perfekcionista i optimist, vlasnica bloga Stylish Style.

Editors choice