Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Davno zaboravljen mali junak

Davno zaboravljen mali junak

Pre 20 godina, Spenser Elden (Spencer Elden) bačen je u bazen da bi bio fotografisan nag pod vodom u potrazi za lepim mamcem u obliku novčanice od jednog dolara. Ta fotografija postala je nešto kao ikona muzičke industrije devedesetih godina prošlog veka. Danas, Spenser je završio dizajn u Kanadi (Art Center College of Design, Pasadena CA) i radi za firmu “Obey Giant”, koja proizvodi odeću.

Album “Nevermind”, objavljen 24. septembra 1991. godine, grupu Nirvana vinuo je u svetski muzički vrh i harao prvim mestima na svim relevantnim top-listama. Takođe se smatra i da je upravo ovaj album lansirao novi muzički pravac poznat kao grandž rok (grunge rock) uz prvu prezentaciju pesme “Smells Like Teen Spirit”.

Nešto više od 20 godina od izdavanja ovog albuma, Elden je izjavio da danas više pati od tog prepoznavanja nego bilo koje drugo dete fotografa i kaže: “Svi me predstavljaju kao Nirvaninu bebu.”

slika u tekstu nirvana Davno zaboravljen mali junak

Pošto je slikan bez pelena, uglavnom je verni pratilac pitanje: "Da li je ostao iste veličine?"

Elden, koji je takođe umetnik, rekao je da nikad nije sreo poznatog Kurta Kobejna (Kurt Cobain), čiji je izgled i ponašanje definitivno obeležilo tu epohu. “Mnogo volim Nirvanu, i ne postoji njihova pesma koja mi se ne sviđa. Prosto sve imaju ponešto za svakoga”, dodaje Spenser.

Elden govori da rezultat njegove slave još kad je bio beba nije plivanje u novcu. Njegov otac, fotograf Rik Elden (Rick Elden), pristao je da radi na omotu ploče sa svojim kolegom fotografom Kirkom Vedlom (Kirk Weddle) i nije prihvatio honorar za taj posao. “Moj tata je umetnik koji je montirao specijalne efekte Holivuda”, kaže Spenser i dodaje: “Otišli su na obližnji bazen, bacili me u njega, uslikali i – to je bilo to.” Na pitanje kako se proveo na dan dvadesetogodišnjice izdavanja albuma odgovorio je: “Blejali smo, slušali Nirvanu, pili pivo, opet blejali… Bilo je baš dobro.”


Ivana Vuković je student ekonomije zaljubljen u pisanje i voli da njeni tekstovi kažu nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Editors choice