Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Deset najnezaboravnijih priča “preko trnja do zvezda” (2. deo)

Deset najnezaboravnijih priča “preko trnja do zvezda” (2. deo)

U prethodnom tekstu predstavili smo pet velikana koji su pokazali kako “trnje” nije nesavladiva prepreka ni do jednih zvezda. Pročitajte o još pet velikih imena koji zaslužuju svako poštovanje!

6. Džon Pol Dežorija (John Paul DeJoria)

Roditelji su mu bili grčki imigranti i ovaj budući milijarder je prodavao novine u svojoj devetoj godini, kako bi pomogao svojoj porodici. Živeo je u negovateljskoj porodici, pripadao je uličnoj bandi i menjao je bezbroj poslova. Sa pozajmicom od 700 dolara pokrenuo je posao koji je sada poznat svetu kao Paul Mitchell linija proizvoda za negu kose. Uskoro je posedovao 70 odsto “The Patron Spirits Company”, vodeći svetski brend tekile. Ako ovo nije nezaboravna priča o uspehu jednog čoveka – onda ne znamo koja jeste.

7. Opra Vinfri (Oprah Winfrey)

Ćerka domaćice i rudara, Opra definitivno nije odrasla na zlatnoj kašici. Živela je u siromaštvu, nosila je hajine koje su napravljene od vreća za krompir i zlostavljali su je rođaci. U svet novinarstva je kročila kada je dobila posao spikera na vestima na lokalnoj radio-stanici. Nakon što se izborila za prvu autorsku emisiju u Čikagu, ova TV ličnost je nastavila da grabi krupnim koracima napred.

8. Dž. K. Rouling (J.K. Rowling)

Odrasla je u siromašnoj engleskoj porodici, Rouling se borila sa depresijom, suicidalnim ponašanjem i siromaštvom, a sada je jedna od najvoljenijih britanskih spisateljica na svetu zbog njenih naširoko popularnih romana o Hari Poteru (Harry Potter). Kao dete je imala veoma izraženu maštu i hranila ju je čitanjem priča, svojim okruženjem i ljudima iz svog života, tako nalazeći inspiraciju za knjige koje su sada deo jedne od najvećih filmskih franšiza. Od skromnih početaka, uspela je da postane jedna od najmoćnijih žena u Velikoj Britaniji.

slika JKR Deset najnezaboravnijih priča “preko trnja do zvezda” (2. deo)

Dž. K. Rouling: prva spisateljica koja je od pisanja postala milioner

9. Dejmond Džon (Daymond John)

Afroamerikanac koji je odrastao u Kvinsu – ne biste se kladili da će Džon biti preduzetnik koji će postati generalni direktor hiphip brenda odeće FUBU. Ali to se jeste desilo, uz pomoć preduzetničkog duha kojeg je pokazivao već u školskim danima. Od prodaje toplih kapa upola tržišne cene, uspeo je da otplati hipoteku na kuću i nastavio uspešno poslovanje. Sve se dobro isplatilo – sada je jedan od najuticajnijih motivacionih govornika u Americi.

10. Kris Gardner (Chris Gardner)

Ovo je čovek koji je inspirisao film “U potrazi za srećom” (The Pursuit of Happyness) u kome glavnu ulogu tumači Vil Smit (Will Smith). Dok je bio dete, fizički ga je zlostavljao njegov očuh i dodeljen je negovateljskoj porodici. Gardnerove muke ga nisu napustile ni kada je odrastao i zasnovao porodicu. Kao što je prikazano u filmu, Gardner se našao na ulici i morao je da odgaja svog sina. Važne lekcije koje je naučio od majke su ga podigle iz blata do zvezda i njegova upornost mu je pomogla da postane generalni direktor sopstvene brokerske firme “Gardner Rich & Co”.

Očigledno je da su ove ličnosti veoma patile na svom putu od rođenja do mesta gde se sada nalaze – ali čvrsta istrajnost, samopouzdanje i naporan rad su ih odveli tamo gde su danas.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

 

Editors choice