Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Destinacije iz mitova i legendi

Destinacije iz mitova i legendi

Inspiraciju za putovanje možemo naći i u mitovima i legendama. Iako i dalje nije utvrđena istorijska verodostojnosti i veza sa mitskim područjima, Avalon, Is, Šangri La i drugi u velikom broju privlače turiste iz godine u godinu. Za Vas izdvajamo najzanimljivija mesta iz svetskih mitologija.

Avalon castle Destinacije iz mitova i legendi

Avalon

Avalon je, prema verovanju, mesto gde počiva kralj Artur, a smatra se da je upravo ovde napravljen i njegov mač Ekskalibur.  Kralj je došao u ovaj gradić da bi predahnuo od silnih borbi. Veruje se da, kada se vrati na zemlju, Isus kročiti upravo na tlo Avalona.

Glestonberi nekadasnji Avalon Destinacije iz mitova i legendi

Glestonberi, nekadašnji Avalon

Na mestu legendarnog grada danas je Glestonberi, udaljen tri sata od Londona. Najveća atrakcija mesta je crkva svetog Džozefa, koju svake godine poseti stotine hodočasnika, kao i muzički festival koji je jedan od najvećih u svetu.

Beimeni Destinacije iz mitova i legendi

Beimeni

Beimani je mesto gde se nalazi fontana večne mladosti. Huan Ponče de Leon je u potrazi za ovim mestom otkrio Floridu. Dilema i dalje postoji da li je mesto večne mladosti na Floridi ili na Jukatanu.

ShangriLa Destinacije iz mitova i legendi

Šangri La je dolina sreće i blagostanja skrivena negde na Himalajima. Veruje se da samo čovek čiste duše može naći ovo sveto mesto. Za nekoliko lokacija između Tibeta i Indije smatra se da je Šangri La, ali najzastupljenije verovanje je da se nalazi u Skarduu u Pakistanu. Ipak,  grad Zongdijan u kineskoj provinciji Junan je pre par godina preimenovan u Šangri La i na taj način postao magnet za turiste.

Kartagina Destinacije iz mitova i legendi

Kartagina

Kartagina, istorijski neprijatelj Rima smeštena je u današnjem Tunisu. Kolonija Kartagina je je bila veoma važna trgovačka i ratna sila. Oko kolonije nastalo je Kartaginsko carstvo, najveća pomorska sila na Mediteranu do Punskih ratova. Rimljani su porušili Kartaginu, a stanovništvo prodali kao robove. Ruševine su otkrivene prilikom restauracije predsedničke palate i danas su jedna od najposećenijih lokacija u Tunisu.

Ys Destinacije iz mitova i legendi

Ys

Is počiva na obalama današnje Bretanje kod zaliva Douarnenez. Po legendi, kralj Gradlon je izgradio grad svojoj ćerki Dahut koja je grad zavidne lepote pretvorila u poročno mesto. Is se od tada smatra gradom divljih zabava i orgija.


Tijana Jeremić je student turizma, pasionirani putnik i autor bloga Heels and Voyages by T. Veliki obožavalac štikli, slatkiša, okeana i životinja. Smatra da ljudi kroz putovanja uče o drugima, ali i o sebi.

Editors choice