Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Detalji na koje moraš obratiti pažnju da bi imala odličan prvi dan na novom poslu

Detalji na koje moraš obratiti pažnju da bi imala odličan prvi dan na novom poslu

1/3

Prvi dan na novom poslu je kao prvi dan u školi – ne znaš šta te čeka i imaš užasnu tremu. Nije da nisi razmišljala kako će sve to izgledati, nije da nisi stvarala scene u svojoj glavi, ali svesna si toga da ono što si ti zamislila, na javi će verovatno izgledati sasvim drugačije. Šef neće biti fin, saradnici te neće sa oduševljenjem prihvatiti, a kancelarija će ti biti zaista užasna. Stani, stani, stani! Ti si baš otišla predaleko! Jasno je da imaš tremu i jasno je da jedva čekaš da taj prvi dan na novom poslu prođe kako bi se vratila u svoj krevet-svoje utočište, ali hej, velika si ti devojka, uz to si još i imala kakvo-takvo poslovno iskustvo ranije, dakle, spremna si na sve. Veruj nam. A osim ovakvim ohrabrujućim mislima, naoružaj se i ovim “kečevima iz rukava” i bićeš sigurna da ćeš imati odličan prvi dan na novom poslu. Ha, 1:0 za tebe!

Informiši se!

Bez obzira na to koja je tvoja profesija, za prvi dan na novom poslu će ti biti potrebno malo novinarskih veština. Zašto? Jednostavno – trebalo bi jako detaljno da se informišeš o samoj kompaniji, o tome šta su oni radili do sada, šta sve podrazumeva tvoje radno mesto, kakvi su zaposleni… Nešto ćeš saznati na samom razgovoru za posao, nešto preko ličnih veza, a nešto – istraživanjem. Svakako, nećeš moći da saznaš baš sve, ali, što više znaš – to si spremnija za ovu novu avanturu. Nemoj ići nespremna.

posao 3 Detalji na koje moraš obratiti pažnju da bi imala odličan prvi dan na novom poslu

Dođi ranije!

Verovatno i sama mrziš kašnjenje, zato se lepo ubrzaj ujutru i dođi malo pre vremena, makar nekoliko minuta. Na taj način ostavljaš dobar utisak i šalješ poruku da se spremna i motivisana za rad. I ne, nije ovo “šlihtanje”, već prosto želja da sve počne lepo, pozitivno, onako kako treba. A znaš i sama – prvi utisak je često najvažniji!

Editors choice