Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Deveruše (2011)

Deveruše (2011)

Iskreno mogu reći da nisam baš imao neko posebno interesovanje da pogledam ovaj film, ali na inicijativu prijateljice koja je bila prilično zainteresovana sam se upustio u ovako nešto i mogu reći veoma prijantno iznenadio. Važno je da napomenem da ovo iako sam naslov i sinopsis nalažu suprotno, nikako nije “chick flick“, i još bitnije za skrenuti pažnju, ovaj film je označen kao “R”, što znači da poseduje scene koje nisu prikladne za mlađu publiku.

“Deveruše” je za mene urnebesna komedija, apsolutno odgovara mom smislu za humor, jer sam inače uspevao uvek da se dobro zabavim uz projekte koje je producirao Džud Apatov (Judd Apatow), filmove kao što su “The 40 Year Old Virgin”, “Superbad”, “Pineapple Express” , “Step Brothers”, tako da na osnovu ovih primera možete već donekle zaključiti da li će vrsta humora odgovarati vašem ukusu.

bridesmaids movie gals 522x261 Deveruše (2011)

Priča ovog filma se centrira oko “devojke” po imenu Eni, čiji je život u kompletnom raspadu. Pored toga što joj je propao biznis, dugogodišnja veza i mnoštvo još problema koji na dnevnim bazama isplivavaju, naša protagonistkinja saznaje da se njena najbolja prijateljica još iz detinjstva udaje,  i da ona mora da joj bude glavna deveruša. Iako emotivno rastrojena i na finasijskom rubu, Eni blefira kroz silne i preskupe rituale koji su deo ovog slavlja, kako bi dokazala do kojih se granica ide za nekoga koga istinski volite i cenite. Iako ovakav koncept zvuči kao svaki drugi romantični ženski“limunada” film, verujte mi da je daleko od toga. Komične sekvence, koje su zbilja neočekivane, bizarne i više nego urnebesne na ovakvu, pa recimo ustaljenu priču se više nego odlično uklapaju, imajući u sebi izuzetno veliki stepen iznenađenja, u vezi sa kvalitetom humora.

Ono što me je prilično iznenadilo jeste to koliko su dobro napisani likovi, imaju odličan razvoj kroz tok filma, pogotovo naša protagonistkinja, samim time lepo uklapajući komične sekvence, da ne deluju isiljeno. Na ovako lepo oformljene likove dolazi i kvalitetna gluma, pogotovo od strane Kristin Vig (Kristin Wiig), koja iako mi se oduvek dopadala, smatram da se ranije nigde nije bolje pokazala. Posebno bih još želeo da izdvojim i Melisu Mekarti (Melissa McCarthy) koja je u svakoj sceni u kojoj se nalazi totalno neprijatna ali u istu ruku i urnebesna.

Pored toga što poseduje određenu dozu klasične romantične komedije, govoreći iz muškog ugla, film je 85% svog trajanja potpuno urnebesan, tako da ga slobodno mogu preporučiti i muškoj publici.  Iako u određenim momentima film ume malo da pretera, i poseduje nekoliko nepotrebnih podzapleta, mogu reći da su “Deveruše” jedan izuzetno zabavan, vulgaran film, koji za razliku od klasičnih komedija gde dominira ženski kasting, akteri bivaju predstavljeni kao kompletne budale. Definitivno osveženje na standardne ženske komedije, preporučujem.

Ocena: 7 /10


Goran Mirković je filmofil koji podjednako uživa i u ekstremno zanimljivim, i u ekstremno neinteresantnim filmovima, kao i verni pratilac skoro pa svih sitcom-a. Još kao bezbradi klinac obećao je sebi da će se ili on baviti filmom ili film baviti njime. Redovno svoje čitaoce obaveštava o tome “Kakav je film”.

Editors choice