Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Devet tajni dugog i srećnog braka

Devet tajni dugog i srećnog braka

Svi žele da žive u zajednici sa svojom srodnom dušom. Pogotovo ako je to na duge staze. Tajna srećnog braka jeste u sitnicama koje se svaki dan nadograđuju i ulepšavaju.

Praštajte

Uvek opraštajte jedno drugom. To može biti teško pogotovo ako smatrate da ste u pravu, ali brak ne služi za konstantno nametanje vaše volje.

Negujte vašu intimu

Bez intime i negovanja iste brak će vrlo brzo prerasti u naviku. Razmenjujte tajne, nedoumice, držite se za ruke, podarite jedno drugom poljupce i budite najbolji prijatelji u najtežim situacijama.

Prihvatite njene/njegove mane

Zapamtite: ne možete nikoga promeniti. Prihvatite vašeg supružnika onakvog kakav je i ne trudite se da promenite njegove nedostatke. Volite se bezuslovno, bez velikih i značajnih promena vašeg karaktera.

Budite spremni na kompromise

Brak može da stagnira ukoliko niste spremni na kompromis. Svađe, nesuglasice i konstantne prepirke mogu postati svakodnevne ukoliko na vreme ne shvatite u čemu grešite. Razgovor je lek za svaki problem.

Razgovor zlata vredi

Komunikacija je bitna u svakom braku. Razgovarajte sa partnerom o svakoj sitnici, svakoj bitnoj stvari, bila ona velika ili mala. Suštinska i značajna za vaš odnos.

Slika 1 Devet tajni Devet tajni dugog i srećnog braka

Verujte u vašu sreću, jer je i te kako moguća

Razgovarajte o vašim potrebama

Budite otvoreni i recite vašem partneru šta vam je u tom trenutku zaista potrebno. U isto vreme, ako znate da on može da vas sluša, budite svesni da i vi morate njega da slušate. To je još jedna značajna stavka u vašem odnosu.

Slušajte

Radite to stalno. Napravite razliku između površnog slušanja i pravog slušanja. Kad usvojite veštine neophodne da biste postali dobar slušalac znaćete da vaš brak putuje pravom putanjom.

Poštujte se

Nema šta puno da se dodatno objašnjava kod ove stavke. Poštujte partnerove izbore, mišljenje i stavove. Uzajamno poštovanje je ključ koji otvara svaku bravu u vašoj vezi.

Volite sebe i svog supružnika

Ljubav je nesumnjivo najvažnija stvar. Volite sebe i svoju izabranu polovinu. Pored ljubavi neophodno je strpljenje, trud, volja i vreme da vaš odnos i brak budu dobri, možda čak i idealni. Ugledajte se na ljude oko sebe koji mogu da se pohvale jednim zdravim, lepim i srećnim brakom.

Izvor fotografija: b92.net, minimagazin.info


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, od skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte.” (Koko Šanel)

Editors choice