5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Devojka bez imena

Devojka bez imena

Dobronamerna, ali drska, devojka koja živi lepo, ali ne zna za istinske vrednosti. Smušena i ne zna šta će sa životom, niti šta želi od njega. Brojke joj se pomešale u glavi da je zaboravila da postoje i drugi znakovi, u narodu opštepoznati kao “znakovi pored puta”. Ta devojka gleda, a ne vidi, sanja, ali ne prave stvari, ima, a ne vrednuje, klasična nabeđena mala.

Veruje da će se udati za bogatog čoveka, nazovimo ga Donald (kao Donald Tramp, budžovan da većeg nema). Slabo radi i nikako se ne boji gladi, jer istu doživela nije.

Roditelji su je naučili kako da se šminka i sređuje, ali ne i kako da proradi vijača i začuje se kutlača.

Slika 1 Devojka bez imena

Ostaju istine dve. Jednu ona zna, drugu ostatak sveta

Da li i vi baš kao i ja u ovom opisu prepoznajete nekolicinu njih? Ja da, oh, da!

Kada se stvari preokrenu, a život često pomeša karte, ova ista devojka ostaje sama i usamljena. Roditelji nisu tu da joj pomognu, a Donald je ostavio, jer je video bez šminke. Hah, grubo rečeno ovo može da se shvati bukvalno, ali pre sam mislila na šminkanje u smislu foliranja postupaka, osećanja, ma svačega.

Devojka će se onda zapitati ko je zaista, a istina neće biti nimalo lepa. Njeni biološki roditelji koji su u međuvremenu bankrotirali, voleće je i dalje, ali ne i društvo koje je poštovalo isključivo zbog novca. Do juče je bila razmažena tinejdžerka, a danas mora postati žena koja treba da pokaže svoje kvalitete.

Privržena lagodnom životu, kako li će se snaći u ovoj novoj ulozi?

Zamišljate li vi, jer sam ja uveliko u tim mislima.

Prestravljena, polako se vraća u realnost i suočava se sa jezivom istinom. Izopačena mladost, porodica, shvatanja. Sve nadalje prepuštam vašoj mašti da sami odlučite šta će se desiti sa njom.

Svako ima neku svoju devojku iz kraja koja liči na moju. Šta mislite ima li i dalje šanse kod Donalda ovako sama i bleda?

Počeci su rekli sve, ali samo kada bismo na osnovu njih sudili. Ljudi se poznaju i prepoznaju u teškim situacijama. A to je… život. I ona bi nam možda rekla nešto pametno samo kada bismo želeli da je saslušamo. A ko bi je hteo sada tako samu i zapuštenu?

Bezimena devojka možda dobije ime kada se sastavi nakon poražavajuće istine. Ironija je ono što svi mi prepoznajemo i klasifikujemo, a ne imenujemo dok se ne desi peh.

Voleli su devojku koja ne postoji. Neka druga koja je manje voljena, više će i lepše da voli.

P.S. Donald na kraju priče ipak neće doći.

Slika25 Devojka bez imena

Kažite, dokažite pre nego što bude kasno

Izvor fotografija: pinterest.com


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Editors choice