Momci i devojke iz američkog eksperimentalnog rok benda Dirty Projectors obelodanili su prvi singl sa albuma “Swing Lo Magellan”, koji će se 9. jula naći u prodaji širom sveta. Pesma “Gun Has No Trigger” nagoveštava atmosferu očekivanog albuma. Dirty Projectors su ostali verni svom neobičnom, eteričnom zvuku. Pored minimalnog bubnja i skromne bas linije, dominiraju epske harmonije glasova devojaka iz benda. Ove fantastične harmonije dobro bi se uklopile u Diznijevu (Disney) “Alisu u Zemlji čuda” (Alice in Wonderland). Milozvučni vokalni sklad dopunjuje i krhki glas pevača Dejva Longstreta (David Longstreth), koji u refrenu dostiže klimaks.

Slika 229 Dirty Projectors: Pištolj bez okidača

"Prljavi projektori" izbacili prvi singl sa predstojećeg albuma

Album “Swing Lo Magellan” biće šesti po redu album benda. Dirty Projectors su poznati i po saradnji sa islandskom umetnicom Bjork (Björk), sa kojom su snimili ploču “Mount Wittenberg Orca” 2010. godine.


Marko Jovanović nema problema sa baratanjem muzičkim instrumentima, kažu da je talentovan i za likovni izraz, ali pisanje shvata kao najveći izazov. Trudi se da ne gleda TV, ne čita dnevnu štampu i pije Beck’s kad god je u mogućnosti.

 

Editors choice