Ukoliko ste ljubitelj dizajna, ovo mesto će vam se veoma dopasti. Čak i da vas ova tema uopšte ne zanima, a volite kafu, poželećete da provedete malo slobodnog vremena u ovom prostoru.

Ovaj kafić se nalazi u Minhenu, a zove se “Daddy Longlegs Açai Café”. Njegov dizajn je delo udruženih snaga talentovanih ljudi koji čine tim LOVA Design.

Moderni, kosmopolitski grad sa dušom i dugom tradicijom, šarmantan koliko i opušten, živahan, ali i uspavan: Minhen je nemačka prestonica životnog stila. Ne morate po svaku cenu biti bogati i lepi da bi se u Minhenu odmah osetili kao kod kuće, ali ni to ne škodi. Pritom su granice potpuno nedefinisane, bogat je i onaj ko natenane prošeta centrom, tu i tamo sedne i jednostavno upija atmosferu oko sebe. A i lepota je svakako relativna.

Tako je i sa ovim kafićem. Prilično običan i moglo bi se reći čak i dosadan prostor, sa belim zidovima i svetlim parketom, učinili su zaista zanimljivim. Raznobojne pločice lepljene su počevši od spoljnog dela šanka, pa sve više ka ulaznim vratima.

Meniji su raspoređeni po zidovima, kao i neke zanimljive poruke, a sve na tamnoljubičastoj podlozi. U uglovima se nalazi sedenje sa drvenim stolovima i stolicama, ali najviše posetilaca se bori upravo za mesto koje ima fotelje-ljuljaške, koje vise sa plafona. Pored visećih fotelja, nalaze se i viseći lusteri koji dodatno ulepšavaju prostor.

Ukoliko ste u Minhenu, ne propustite priliku da posetite ovo mesto.

Daddy Longlegs Açai Café in Munich 01 Dizajnerski svet: Kafić kao iz mašte Daddy Longlegs Açai Café in Munich 02 Dizajnerski svet: Kafić kao iz mašte Daddy Longlegs Açai Café in Munich 03 Dizajnerski svet: Kafić kao iz mašte Daddy Longlegs Açai Café in Munich 04 Dizajnerski svet: Kafić kao iz mašte

Lenka Gatić

Editors choice