Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Dizajniranje vremena: zidni sat

Dizajniranje vremena: zidni sat

Sat je jedan od detalja koji je prisutan gotovo svuda, osim možda u kockarnicama Las Vegasa. I, kao detalj, može upotpuniti i ulepšati vaš prostor u kome boravite, naravno, ako ste zavisnici od tačnog vremena.

Sat je idealan za dekorisanje zida, posebno ako ne volite slike. Dobro pozicioniran sat na vašem zidu stvoriće snažan efekat i unaprediti vaš prostor i učiniti ga modernijim.

A u zavisnosti od vaših afiniteta i stila kojem ste naklonjeni, možete izabrati sat po meri, pravljen od metala, stakla, drveta, plastike, pa čak je sve više onih i od recikliranih materijala.

Kao što je slučaj sa mnogim upotrebljivim predmetima u enterijerima, tako se pomeraju i granice u dizajniranju zidnih satova. Nove tendencije nameću upotrebu novih materijala, dobro osmišljenih i dizajniranih satova koji pored funkcije služe i u dekorativne svrhe. Estetika je danas stavljena u prvi plan, te se dizajneri trude da svoje vizije i ideje prenesu i na realan proizvod.

Ovog puta, predstavljamo vam jedinstvene dizajnerske izraze. Kao što ćete primetiti, svaki od dizajna proizilazi iz briljantne dizajnerske misli. Do sad ste verovatno navikli na klasične oblike satova, ali ovog puta imamo potpuno drugačije komade, apsolutno šik i neodoljive.

Crno kao osnova daje minimalističku notu u dekorisanju enterijera, smiruje, i muzika  kao važan element naših života dale su autoru inspiraciju za ovakav tip zidnih satova.

Nemački umetnik Stefan Strumbel imao je nešto drugačiju viziju, i to spajanjem tradicionalnog i pop-arta. Njegovi Cuckoo satovi spoj su ulične umetnosti i tradicionalnog nemačkog stila kroz kritiku pop-art nasilja. Ovog umetnika voli i Karl Lagerfeld, koji je takođe u pojedinim segmentima imao udela u dizajniranju ovih satova.

Dizajner Pascal Tarabay je dizajnirao čistu i jednostavnu liniju zidnih satova sa zakačaljkom za kapute. Ovaj tip zidnog sata ima estetske i praktične vrednosti. Proizveden je od metala, tehnikom laserskog sečenja. Proizvodi se u sedam boja: zelena, bela, metalik siva, ljubičasta, crna, crvena i naranžasta.

pt Dizajniranje vremena: zidni sat

Sat koji je ne spada u grupu klasičnih i običnih zidnih satova, a opet sveden i čistih linija, dizajniran u stilu 80-ih godina prošlog veka, pravi je primer modernog i prilagodljivog sata. Ovaj digitalni sat proizvela je firma Kibardin Design, a koncept se zasniva na enegretskoj efikasnosti i pametnom sistemu. Sat je napravljen od polikarbonata koji je trajan i lagan, a finansijski opravdan. Osmišljen je po principu nove OLED tehnologije, gde svaka OLED komponenta ima svoje napajanje potpuno bežično, gde je estetski nivo podignut na maksimum, a nema “gužve” od kablova.

d1 Dizajniranje vremena: zidni sat

Ako volite jutarnje šetnje, prirodu, zvuk ptica i jutarnju kafu, onda je naredni primer možda idealan za vas. Dizajneri su se potrudili da atmosferu prirode sa svim elementima zvuka prenesu na zidni sat, a ujedno i da sâm dizajn predstavlja mali projekat na vašem zidu. Lep i osmišljen zidni sat je odlična fokusna tačka na zidu vaše sobe. I dalje su dizajneri ostali pri crnom tonu, a crna je prilagodljiva svim bojama.

Pa, ako već kasnite, neka vam to kaže vaš lep sat!


Vladimir Paripović je ambiciozni, kreativni, komunikativni i nasmejani arhitekta koji sanja o Japanu i njegovoj kulturi, obožava Stivena Kinga i belu moku iz Starbucks-a i generiše u sebi večitu borbu između arhitekture i mode.

Editors choice