Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

“Dnevni crtež” Šejme Prodanović

“Dnevni crtež” Šejme Prodanović

Izložba pod nazivom “Dnevni crtež” mlade umetnice Šejme Prodanović otvara se večeras u 19h, u Galeriji Doma kulture Studentski grad. Serija radova koji će biti izloženi bazirana je na svakodnevnim slikama, pronađenim u brojnim knjigama, novinama, katalozima, brošurama. Nastali crteži reflektuju na svakodnevicu konzumerizam, društvene uloge, popularnu kulturu i globalizaciju, na njima su naglašene neprimetne stvari, sa detaljima koji su ponekad humoristični, bizarni, apsurdni ili beznačajni. Dnevni crtež je realizovan u formatu crteža na papiru, ručno rađene publikacije i baze radova na sajtu. Ovim projektom se nudi model za kritičko i kreativno odnošenje prema svakodnevnom “zagušenju” informacijama i ideja beleženja naše masmedijske kulture kroz crtež, kao jedan od najdirektnijih umetničkih postupaka.

crtez sito a3 “Dnevni crtež” Šejme Prodanović

U okviru izložbe održava se radionica crtanja, u subotu, 22. juna, od 13h do 18h. Radionica je otvorena za sve zainteresovane

Šejma Prodanović je diplomirani slikar i grafičar, slobodni umetnik. Svoje radove gradi od slika nađenih u starim štampanim materijalima. U formi grafike, kolaža i crteža, izražava ideju reciklaže sa osvrtom na potrošnju kulture masmedija. Kroz različite reference i izvore, bavi se fenomenima konzumerskog društva i globalizacije. Od 2005. godine realizovala je 20 samostalnih i učestvovala na preko sto domaćih i međunarodnih grupnih izložbi i festivala. Dobitnica je nagrade XVI Bijenala studentske grafike Srbije u Domu kulture Studentski grad 2012. godine. Ovo je njena nagradna izložba.

Editors choice