Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Dolce Vita vodič kroz Beograd: Slatkiši za predah

Dolce Vita vodič kroz Beograd: Slatkiši za predah

1/2

Italijanska poslovna kultura se leti razlikuje od naše po tome što oni rade dvokratno. Zbog velikih vrućina, svoj posao prekidaju u delu dana kada je najtoplije, pa tako imaju pauzu između 1 i 4 popodne. A šta bi drugo bilo prikladnije za ovaj predah, nego uživanje u nekom slatkišu!

Italijani su majstori za slatko, a turisti širom planete “hrle” u ovu zemlju da vide njene prirodne lepote, posete znamenitosti i probaju tiramisu po njihovom originalnom receptu, kao i najbolji sladoled na svetu.

Kolač sa ukusom kafe, čije ime u prevodu sa italijanskog bukvalno znači “brzo me pojedi” je danas jedan od najpopularnjijh slatkiša na svetu. Sudeći po tome da su i kafi dali ime espresso, izgleda da Italijani ne vole da gustiraju stvari, već su njihovi najpoznatiji proizvodi napravljeni tako da vas zadovolje na brzinu. Nekoliko italijanskih pokrajina se spori oko toga ko je prvi smislio recept za ovu poslasticu. Zna se samo da pre 60-ih godina prošlog veka niko nije pravio kolač sa piškotama umočenim u kafu, sa filom od jaja i sira maskarpone.

Fiat 13 Dolce Vita vodič kroz Beograd: Slatkiši za predah

Kao jedno od mesta gde je prvi put napravljen i poslužen tiramisu, pominje se restoran “Le Beccherie” u Trevizu, blizu Venecije, gde su 1967. godine pekar Roberto Linguanoto i njegov učenik Frančeska Valori, smislili recept za ovaj kremasti kolač. Danas se on služi širom Italije, ali i sveta, gde postoje razne varijacije originalnog recepta.

Editors choice