Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Dostignuća koja zaslužuju da budu nagrađena

Dostignuća koja zaslužuju da budu nagrađena

Kada doživite taj trenutak u životu da postignete dugo željeni cilj, nema te reči koja može opisati vašu sreću. Imate sećaj kao da možete osvojiti svet, a ono što će vas učiniti zadovoljnim i pomoći da ostanete na nivou je… nagrada.

Ovo treba da znaju i roditelji i da svojski nagrade svoju decu kada donesu peticu ili kada nauče nešto što im je stvaralo poteškoće. Kao kod male dece, tako se i kod velikih ljudi manifestuje zadovoljstvo. Radiš, mučiš se, a onda očekuješ nagradu.

Zato i postoje ciljevi i prioriteti u životu, zato se i borimo i u krajnjem slučaju, nadamo.

128 Dostignuća koja zaslužuju da budu nagrađena

Po principu: Radi pa nagradi, sebe!

Ovih 10 životnih ciljeva zahtevaju nagradu i da se slučajno nije desilo nekome da ne nagradi stvari koje slede, jer zaista zaslužuju priznanje u najmanju ruku.

– Čovek bez dugova je srećan čovek. Zato ne zaboravite da kažete “bravo” osobi koja je bila u dugovima, pa ih vratila, osobi koja je bila u problemima, pa uspešno izašla iz njih. Za to treba dosta energije i samo osoba koja vredi može se stoički izboriti sa mukama koje život donosi.

– Osobe koje se odreknu svog dela i pogodnosti radi dobiti porodice ili nekog drugog, zaslužile su pohvalu i veliku nagradu. Nema svako tu empatiju i lepu osobinu da misli i na druge.

– Postigli ste uspeh na poslu! To se ne dešava često. Ovo jeste odličan povod da častite sebe.

– Smršali ste… pa red je da se počastite omiljenom poslasticom.

– Naučili ste nešto novo: završili kurs stranog jezika ili ovladali novom veštinom? Zanat se danas zaista ceni, zato je red da nagradite sebe. I ovo se priznaje.

– Diplomirali ste! Nema većeg razloga za slavlje. Počastite i sebe i druge za sve pare.

– Sačuvati nešto je veliko umeće. Čuvali novac ili neku drugu vrednost, nebitno je, ali u današnjem svetu, teško je sačuvati bilo šta. Kada sačuvate dovoljnu količinu novca za putovanje ili haljinu o kojoj maštate, trk do agencije da rezervišete put ili omiljene radnje da isprobate krpice.

– Odvikli ste se od neke loše navike. Odvikavanje od alkohola ili pušenja je veoma teško. Pojedinci kojima ovo uspe zaslužili su tapšanje po ramenu.

– Imati unutrašnji mir i voleti sebe ne uspeva svakom. Ipak, posmatrajući sa druge strane ovo je najveća nagrada koju neko može priuštiti sebi. Radite na sebi i ujedno nagradite sebe. Dva u jednom: i posao i nagrada.

– Pozitivne promene su nešto što treba nagraditi. Da li je to neki lični napredak, vođenje zdravog načina života ili nešto treće, zavisi od osobe do osobe.

Editors choice