Švedski muzičar i producent devedesetih godina harao je na svetskim top listama svojim plesnim, hip hop i rege hitovima. Najpoznatiji singl “It’s My life” prodat je širom sveta u tiražu od preko 16 miliona primeraka.

Nesuđeni stomatolog, da bi se izdržavao tokom studiranja počeo je da pušta muziku po klubovima, tako da je već 1990. sa kraljicom repa Lejlom Kej izdao prvi singl “Hello Africa”. Uskoro je izdao ceo istoimeni album koji se prodao u milionima i osvojio mnogobrojne nagrade. Slede albumi “One Love” na kom se nalazi njegov najveći hit “It’s My Life”, kao i veliki hit “Sing Hallelujah”, zatim “Look Who’s Talking”, “Born in Africa”…

Dr Alban će 2. septembra nastupiti, zasad na tajnoj lokaciji u Beogradu, i najaviti jedan od najvećih događaja ove godine, koncert “Best of 90’s” koji je zakazan za 11. oktobar u Kombank areni. Ovo je jedinstvena prilika da čujemo legendarne hitove uživo i vratimo se u period dens muzike, drečavih boja i specifičnog stila devedesetih. Očekujemo super zabavu uz: Snap, Technotronic, 2 Unlimited, C & C Music Factory, Ase of Base, Snow, La Bouche i Culture Beat.

Dr. Alban foto 1 Dr Alban u Beogradu!

“Drago mi je što ću se ponovo družiti sa beogradskom publikom i najaviti jedinstven skup velikih zvezda iz devedesetih. Obećavam vam dobre vibracije, a nadam se da ćete plesati i pevati i sa mojim kolegama 11. oktobra u Kombank areni. Poznajam sve te ljude godinama, kao i njihovu muziku i siguran sam da će to biti žurka za pamćenje svetskih razmera”, izjavio je Dr Alban.

Editors choice