Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Dr LoveMaker: Ljubav na daljinu, nikad završena priča

Dr LoveMaker: Ljubav na daljinu, nikad završena priča

Šifra: Pismo jedne luđakinje J

Bili su zajedno, na daljinu, viđali se povremeno, dok sve nije zahladilo. Kako su iz istog mesta, bili su celog leta zajedno, ali to je dovelo samo kraju veze. Pokušali da se pomire, ali nije bilo vajde. On ne tako dobar u krevetu, zatvoren, i ne želi da otkrije razloge raskida. Pitanje je prosto, ko je ovde lud?

Draga moja, trenutno držiš titulu najzabavnije napisanog pisma. Hvala ti na tome što si mi ulepšala dan. A sad…

Sve ovo što si napisala može da bude baš tako kako je, a i ne mora. Moje mišljenje je da si možda bila prejaka za njega. Prejaka u smislu da on misli da si ti jača, bolja, pametnija, lepša, ili šta god od njega. Prosto zato što nije navikao niti očekivao pažnju sa tvoje strane, zatim situacija u krevetu koju si opisala. Jednostavno, ako si gledala američke serije, naročito “Džoi“, “Prijatelje“ ili “Kako sam upoznao vašu majku“, videćeš da oni često ocenjuju ljude. Naime, vrlo često se u tim serijama ocenjuje “hotness“ iliti koliko vrelo neko izgleda. Ocene idu od 1 do 10, gde je 1 rugoba sa kojom nikad ne bi niko bio, a 10 najlepša i najseksepilnija osoba sa kojom bi svi bili. ‘Ajde da se merimo, ili kako god se to kaže. Ako se malo udubiš, u nekim epizodama ti i “otkrivaju“ koji brojevi idu sa kojima. Jednostavno je procenio da je tvoj broj, odnosno ocena, jača od njegove, i da ne može da se nosi sa tim. Takođe, rekao bih da nije siguran u sebe, što potvrđuje njegovo odbijanje da priča o sebi, kao i to što si primetila da je sebičan. A čim nije siguran, muški ego mu ne da da nastavi i bude povređen.

Rešenje broj dva je prosto a vrlo jednostavno – ohladio se. Ništa čudno, ništa strašno. Dešava se i to. I onda krene da izmišlja izgovore, jer ne želi da ti prizna to, već nalazi najbanalniji i najdebilniji razlog da raskinete. Što opet može da znači da ma koliko ti bila sigurna u njegovu vernost, možda on i nije bio tako veran. Ali, to ne mogu da garantujem. Čudni su putevi onog gore. Drugi prost razlog je taj da možda želi nešto opipljivije, sa budućnošću, ili jednostavno nema vremena da ti se posveti zbog posla. Veze na daljinu su škakljive, jer moraš da imaš vremena i za sebe, i za svog partnera, a najčešće tvoje društvo nema osećaja za to da ti treba da previsiš nekoliko sati na netu ili telefonu kako bi se čuo/la sa svojim partnerom.

Opet, ko zna, najmorbidniji razlog je da on jednostavno umire, i ne želi da se zaljubiš u njega kako ne bi patila. Dobro, ovo poslednje se dešava najčešće u filmovima, ali nije da se ne dešava.

Sve u svemu, na pitanje ko je tu lud odgovorio bih oboje, ali da bi se veza produžila moraćeš da budeš i luda i spremna na “ludačke“ stvari i moraćeš da ga nateraš da progovori (a verujem da ti znaš bolje od mene kako), inače možemo i ti i ja samo da nagađamo.

Ne, ne brinite, nismo menjali adresu. I dalje je drlovemaker@wannabemagazine.com.

Pozdrav!

Vaš,

dr Lovemaker

Editors choice