Revijom afirmisane domaće dizajnerke Dragane Ognjenović otvorena je 31. Beogradska nedelja mode. Kolekcija “Software” pokrenuta je 2002. godine, i izrađuje se u malim serijama od prirodnih materijala. Draganinu klijentelu čini intelektualna elita, a njene kreacije poznate su kao “odeća za ljude koji misle”. Kreatorka je i ovom kolekcijom ostala verna svom elegantnom i svedenom stilu. Kada je kolorit u pitanju, dominantne su crna, bela i bež, a u kolekciji su se ovaj put našle i nežne nijanse plave i zelene.

Kolekcija je sačinjena uglavnom od elegantnih haljina, kreacije su jednobojne, a ponegde se provlače apstraktni printovi. Haljine su većinom lepršave, naglašenog struka i veoma ženstvene. Poseban akcenat je na najkvalitetnijim materijalima, kako smo i navikli kada je Dragana u pitanju. Jednostavan kolorit ostavio je prostora za poigravanje formama, a rezultat je izuzetno sofisticirana kolekcija. Kreacije su upotpunjene decentnom šminkom i frizurama u stilu pedesetih godina. Jasno je da Dragana ima viziju kojoj ostaje dosledna, a njene kreacije imaju vernu publiku. Najbitnije odlike linije “Software” jesu elegancija i stil, koji imaju neprolaznu vrednost.

slika 16 Dragana Ognjenović: Software

Haljina u prefinjenoj crnoj boji sa naglašenim strukom

slika 25 Dragana Ognjenović: Software

Kolekcijom dominiraju neutralni tonovi

slika 35 Dragana Ognjenović: Software

Jednostavan kroj i mintzelena boja

slika 46 Dragana Ognjenović: Software

Svedenost i elegancija odlike su Draganinog stila

slika 55 Dragana Ognjenović: Software

Asimetrična haljina u nežnim bojama


Aleksandra Skorupan je ekonomista na papiru a u duši umetnik. Najlakše se izražava kroz fotografiju i pisanu reč, i veruje da imaju podjednaku moć. U slobodno vreme vodi modni blog Microcosmos.

Editors choice