Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Drugi dan Doncafe Instant Festivala studentskog filma

Drugi dan Doncafe Instant Festivala studentskog filma

Drugi dan 12. Doncafe Instant Festivala studentskog filma obeležile su projekcije filmova iz Slovenije, Grčke, Švajcarske, Srbije, Turske, Francuske, Nemačke i Kanade. U 14 h u UK Parobrod u okviru FESTIVAL EXCHANGE programa održana je tribina od strane predstavnika filmskih festivala Breaking ground iz Utrehta i Fresh Film Fest-a iz Praga. Tribina o metodama i principima organizacije filmskih događaja i festivala namenjena je menadžerima u kulturi, producentima, organizatorima i studentima menadžmenta i produkcije u umetnosti. FESTIVAL EXCHANGE zamišljen je kao producentski susret i mesto razmene ideja i iskustava.  Nakon toga, u 18h u UK Parorodu otvorena je izložba studenata primenjenih likovnih i dramskih umetnosti.

Ideja izložbe je da se na dinamičan način prikaže stvaralaštvo mladih koji retko imaju priliku da izlažu, a kroz grafiku, crtež, video rad, plakat, fotografiju, instalaciju, maketu…. nude svoju umetničku akciju kao odgovor na aktuelne stvarnosti.

Danas, trećeg dana Festivala vas očekuju filmovi iz Nemačke, Izraela, Portugalije, Slovačke, Francuske, SAD-a, Švajcarske, Austrije i film Elipsa Stefana Maleševića, u kome glavnu ulogu tumače Predrag Ejdus i Jelisaveta Orašanin.

Film govori o starijem čoveku koji izlazi iz zatvora bez ičega osim nekoliko ličnih stvari. Posle zamornog putovanja u rodni grad, otkriva da se mnogo toga promenilo otkad su ga zatvorili. Dok prolazi kroz dekadentno gradsko okruženje, u njemu rastu otuđenost i paranoja.

Dobrodošli!

FSF reACTION!

Editors choice