1/2

Prvo veče drugog izdanja Musicology festivala na teniskim terenima Kalemegdana je za nama. Festival je počeo kako dolikuje, koncertima koji su oduševili posetioce i izuetno pozitivnom energijom koja se osećala između izvođača i publike.

Festival je grandiozno otvorio jedan od najpoštovanijih džez muzičara sa ovih prostora, Duško Gojković sa bendom Belgrade Summit Octet, koji većinom čine članovi big benda. Publika je sa oduševljenjem dočekala velikana koji se smatra tvorcem balkan- džez pravca, a bilo je divno videti pripadnike najrazličitijih generacija koji su se okupili zbog iste stvari. Dobre muzike.

MAY 3358 Duško Gojković i Electro Deluxe ostavili bez daha posetioce Musicology festivala

Malo više od sat vremena kasnije, na binu je izašao prvi strani bend na festivalu, Electro Deluxe. Francuska atrakcija izazvala je gromoglasan aplauz na samom početku, a od tada pa do kraja nastupa, publika nije prestajala da igra i prati energičnog Džejm Kopleja i ostatak benda. Electro Deluxe je opravdao svoju reputaciju izuzetno posvećenog i energičnog benda koji svaki atom energije ostavlja na sceni, a publika je pevala uz njihove najpoznatije pesme “Let’s go to work”, “Smoke i Devil”, a nakon odsvirane obrade pesme “Staying alive”, usledile su ovacije.

Editors choice