Moje drage dame, jedna od stvari koje mi najbolje idu na živac, jeste situacija kada mi prijatelj “prostre” na astal svoju zgužvanu natalnu kartu. Malo je ispegla dlanovima i odma’ pređe na stvar “mani mene tvojih fora za javnost, nego mi kaži oće li se ona javiti meni prva? I da li će onaj magarac da mi uplati ono što mi duguje?”.

Moj prijateljski pogled učini da karta nestane sa vidika u roku od pola sekunde. A kontra-pitanje “Šta sam ja rekao za to?” i “Da li si otvorio knjigu koju si me molio da ti dam?” učini da se i ton promeni – “dobro šta je sada najvažnije da ne uradim?”.

Ja odgovorim. On uradi ono što kažu zvezde da će uraditi. Posle se zaglavi još dublje, ponovo se izvinjava i pita “šta sad da ne uradim?”.

Odgovorim. On ponovo uradi sve ono što zvezde kažu da će uraditi. Treći put dođe i kaže “Ja sam tvoj vernik, znam sve. Molim te reci mi šta da više ne radim”.

Odgovor je jednostavan –  “Radi šta hoćeš, ionako će na kraju sve biti u redu”.

Ako astrologiji pristupiš malo ozbiljnije, i nikad ne izustiš rečenice tipa “Ovo je neki visok čovek, crn, malo talasaste kose. Koji je u jako lošim odnosima sa majkom. Ona želi da ga zadrži za sebe. On bi otišao, ali ona manipuliše sa njime i svojim visokim krvnim pritiskom. On trenutno ne može da se odluči između majke, žene i švalerke”, nailaziš na sledeći problem.

Imaš prijatelja, u natalnom horoskopu Mesec mu je u 8. polju. To je samo po sebi komplikovana pozicija, u kom god da se znaku našao takav Mesec, nosi sa sobom puno strahova i prejakih emocija. Onda dođe trenutak u životu kada se taj Mesec nađe pod udarom loših aspekata tranzitnog Saturna. Realno to je situacija u kojoj čovek padne u tešku depresiju. U zavisnosti odakle ga Saturn “napadne” i kakvi su aspekti u natalnom horoskopu, čovek može imati ozbiljne namere da se ubije.

Nije to ništa neobično, svakom se desi u životu. Nema tu izuzetaka, zapravo ima, ali ne na neki lagodan način. I sada šta reći prijatelju koji ne sme prelaziti most peške, da ga ne bi povukla radoznalost prema onostranom. Kako objasniti da će to proći.

To otprilike ovako izgleda:

– Koji je bre sa mnom više, ja kao da sam Boga kamenjem gađao.

– ovo ti je period introspekcije.

– intročega?

– . . spekcije . . introspekcije

– ma jel’ ti čuješ – ja bre ‘oću da se ubijem

– Ne razumeš, to je normalno.

– Normalno, da ‘oću da se ubijem?

– Ne nego da se loše osećaš.

– Znači da počnem da se navikavam?

– Ma ne bre.

– Znači proćiće?

– Ne, ostaće tako ceo život.

– Samo se ti zajebavaj sa potencijalnim samoubicom, a kad će proći?

– Kad naučiš neke lekcije.

– Mani me tih istočnjačkih sranja. Datum, vreme i mesto kad to prolazi.

– Za devet meseci.

– Devet meseci!!? – Ja sad idem da se bacim u ‘ladnu Savu.

– A zašto?

– A zašto da ne?

– A zašto da da?

– Zato što ništa nema smisla . .

– I?

– Šta i? Osećam kao su sve šanse prošle pored mene, svet je pun budala, ne mogu da spavam, gušim se, imam strahove, ne mogu da naplatim ni jedan dug, samo čekam jedan dan da umrem . .

– Razumeo sam.

– Razumeo? Ja ću da se ubijem. Čuješ?

– To si već rekao.

– I?

– I, idi se ubi.

-Ti si video u horoskopu da se neću ubiti pa si zato tako smiren?

– Idi na most pa proveri.

– Dobro, zar ti kao neki astrolog ne bi trebalo da znaš, da čoveka kojem taj tvoj Saturn radi nešto, sa ne znam čime, i ne znam gde, ne možeš ohrabrivati da skoči s mosta.

– Mogu.

– Dobro, i šta znači ta tvoja intro-štagod?

– Znači da se okreneš sebi, strpljenju . .

– Opet ti sa istočnjačkim sranjima. Jel’ ti čuješ da ne mogu da se naplatim? Prebijene pare nemam.

– Nije sva sreća u novcu . .

– Opet ti sa istočnjačkim sranjima. Konkretno, šta misliš kada će onaj klipan da mi plati one instalacije što sam mu radio?

– Stvarno želiš da čuješ taj odgovor?

– Pa ne znam . . Šta ti misliš?

– Mislim da će sve biti u redu, a ti u međuvremenu radi nešto, nahrani dušu.

Dakle, samo da ovlaš pređemo preko toga šta se sve potencijalno skupilo na mog prijatelja.

  • Mesec – Duša, samopouzdanje, misli, težnje, ljubav, strahovi, čežnje, primanja, majka, žene . .
  • Saturn – Kamen, izdržljivost, ograničenja, problemi, lekcije, okolnosti, karijera, daljina, čekanje, odgovornost, obaveze . .
  • Zajedno gospodare vremenom, sudbinom, samospoznajom . .
  • U lošem aspektu – Kamen na duši, kraj samopouzdanja, izolacija, nesigurnost, samospoznaja usled loših okolnosti, anksioznost, nenaplaćeni poslovi, rušenje časti, osećanje da je svemu došao kraj, problemi sa majkom, daleko do žena . .

Naučite tu astrologiju moje dame. Bar osnove, da se ne bih preznojavao dok Vam odgovaram na pitanje “Kad će uplata?” dok Vam Saturn “jaše” po Mesecu. Nego samo kažem “Saturn kvadrat Mesec, što znači da uplata neće skoro. Ali to i nije poenta života. Upravo to shvataš.”


Amitz Dulniker u zvezdanom nebu vidi šta ste sve sakrili od sebe i drugih. Zna šta želite, mislite i volite. Zna sve: da ste nesrećni, nesigurni, perverzni i neodlučni. Ako budete dobri, neće to podeliti sa drugima.

Editors choice