Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ekskluzivno: Marc Jacobs napušta Louis Vuitton

Ekskluzivno: Marc Jacobs napušta Louis Vuitton

Mark Džejkobs (Marc Jacobs) je kontroverzni modni dizajner fascinantnih ideja. On je osnivač modnog brenda Marc Jacobs. Međutim, Mark zbog svog talenta i brilijantnih ideja, pre 16 godina biva uključen i u brend Louis Vuitton. Svojim kreacijama kako za Marc Jacobs, tako i za Louis Vuitton, Mark je godinama oduševljavao modne stručnjake. Međutim, odlučio je da se posveti samo svom brendu, te time napusti modnu kuću Louis Vuitton.

slika12.jpg2 Ekskluzivno: Marc Jacobs napušta Louis Vuitton

Mark Džejkobs

Poslednja Markova revija za Louis Vuitton održana je 2. oktobra u Parizu. Sve kreacije koje su predstavljene na ovoj oproštajnoj reviji su crne. One su imale krajnje simboličnu ulogu povezivanja početka i kraja njegovog rada za ovu modnu kuću. Naime, kreacije predstavljene na Markovoj prvoj reviji za Louis Vuitton takođe su bile crne.

slika22.jpg2 Ekskluzivno: Marc Jacobs napušta Louis Vuitton

16 godina na poziciji kreativnog direktora brenda Louis Vuitton – Mark Džejkobs

Mark je svojim idejama podigao brend Louis Vuitton na sasvim drugi nivo. Odmerenoj eleganciji po kojoj je Louis Vuitton odavno poznat, Mark je dodao dozu buntovništva. Njegove revije za ovaj brend su uključivale najneverovatnije rekvizite, poput ringišipila, gvozdenog lifta, pokretnih stepenica, čak i replike jednog sprata hotela. Na njegovoj oproštajnoj reviji bili su postavljeni neki od rekvizita korišćeni tokom svih ovih godina za njegove revije.

slika32.jpg2 Ekskluzivno: Marc Jacobs napušta Louis Vuitton

Mark ima u planu da se u potpunosti posveti svom brendu

Za sada nema zvaničnih informacija o tome koja će osoba zameniti Marka Džejkobsa i biti postavljena na mesto kreativnog direktora brenda Louis Vuitton. Ipak, glasine kruže o tome kako je Nikolas Geskijer (Nicolas Ghesquière), bivši kreativni direktor brenda Balenciaga, favorit za ovo upražnjeno radno mesto.

slika42.jpg2 Ekskluzivno: Marc Jacobs napušta Louis Vuitton

Jedna od kreacija koje su predstavljene na Markovoj oproštajnoj reviji

Kako god, Mark Džejkobs je svojim brilijantnim idejama obogatio dizajn i asortiman brenda Louis Vuitton, a njegov odlazak je spektakularan kao što je bio i njegov dolazak u ovu modnu kuću.

Izvor fotografija: vogue.co.uk, ibtimes.com


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

Editors choice