Grupa autora sa teritorije Srbije i Hrvatske okupila se i ove godine kako bi čitalačkoj publici predstavila nastavak popularne elektronske zbirke novogodišnjih horor priča “Nešto diše u mojoj torti”.

16 autora predstavili su svoje verzije novogodišnjih praznika u horor maniru, a ovogodišnju zbirku karakteriše to što su se među njima našle i kolege iz Hrvatske, tako da je stekla i regionalnu dimenziju. Osnovna ideja ovakve vrste saradnje sagledana je u želji da se čitalačkoj publici na originalan način ponudi domaća žanrovska proza, ali i promovišu elektronski formati kao potpuno legitimna sredstva za komunikaciju sa publikom. Prošlogodišnja “Torta” preuzeta je preko 5,000 puta, čime je “preskočila” tiraže brojnih štampanih izdanja, a doživela je i izuzetno posećene promocije u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Rumi i Kragujevcu.

unnamed29 Elektronska zbirka novogodišnjih horor priča Nešto diše u mojoj torti

Ovogodišnja kolekcija priča biće dostupna od 27. decembra, a ljubitelji ove vrste proze imaće priliku da čitaju radove Radoslava Slavnića, Andree Baskin, Pavleta Zelića, Ivice Milarića, Gorana Segedinca, Miloša Petkovića, Lade Vukić, Igora Ivaniševića, Vladimire Becić, Milke Knežević Ivašković, Damira Mikloša, Sandre Maksimović, Nenada Pavlovića, Saše Robnika, Borisa Mišića i Relje Antonića. Zbirka je besplatna i moći će se preuzeti na zvaničnoj Fejsbuk stranici facebook.com/NestoDiseUMojojTorti.

 

Editors choice