5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

5 pokazatelja emocionalne inteligencije u vezi

5 pokazatelja emocionalne inteligencije u vezi

1/2

Ako pamet srca definišemo po ugledu na definiciju inteligencije – sposobnost snalaženja u situacijama sa emotivnim nabojem – biće nam mnogo jasnije zašto se tako retko razumemo sa suprotnim polom. Za muškarce važi da nikako ne funkcionišu pod emotivnim pritiskom, dok žene lakše kanališu naboj, pa češće znaju šta žele i koga vole, iako su ljute, povređene, zbunjene i nesigurne. Zrelost bi trebalo da donese emotivnu stabilnost i mudrost uz koje čak i sa ograničenim kapacitetima, možemo da osojimo osnovne vrednosti emocionalne inteligencije i da uživamo u njima.

Sukob mišljenja nije kraj veze

Kao i sve ostalo, ljubav ima mnogo veze sa zdravim razumom. A on nam kaže da je normalno i očekivano da se u nekim stvarima nikad ne složimo, jer imamo različite sisteme vrednosti. Možda su tvoji malograđanski, a moji nekonvencionalni, pa ćemo da zapenimo oko forme i suštine, od držanja za ruke u javnosti, preko ponašanja u društvu sa mojim i tvojim prijateljima, do spontanosti u spavaćoj sobi. Zdrav razum nalaže da se nađemo na pola puta, da ne nerviramo partnera namerno i da postavimo granice tamo gde je naše ja oštećeno zahtevima partnera.

Couple heart love 620x349 5 pokazatelja emocionalne inteligencije u vezi

Prerasli ste zaljubljenost

Raščistili se sa pojmovima zaljubljenosti i ljubavi i jasno vam je da jedno nema veze sa drugim. Zaljubljenost je adrenalinski talas i prijatna je kao i svako drogiranje – dok nam ne poremeti zdrav razum. Poznajete svoje kapacitete da se zanesete i uživate u bajci u svojoj glavi i jasno vam je da to nije realno i održivo, iako je uzbudljivo i zavodljivo. Možete biti povremeno zaljubljeni u bilo koga, ali nikada više nećete odabrati pogrešnu osobu, zato što vas je zanela, niti ćete potceniti svog partnera i odnos koji ste izgradili, zato što su vam leptirići zalepetali ka nekom šarenijem cvetu.

Editors choice