Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Erindol: Irski ples pod vilinskom senkom

Erindol: Irski ples pod vilinskom senkom

Beogradska trupa irskog plesa Erin’s Fiddle održaće plesnu predstavu “Erindol – irski ples pod vilinskom senkom” na sceni “Stamenković” u Ustanovi kulture Palilula. Plesna predstava “Erindol” premijerno će se izvoditi u dva termina – 20. i 21. maja sa početkom u 20 časova. Beogradska publika prvi put će imati priliku da se upozna sa keltskom kulturom i mitologijom kroz kompletnu priču jedne plesne predstave, a kroz 17 novih koreografija će 23 najbolja plesača svojom energijom i umećem dočarati duh keltskog praznika Beltejn.

“Erindol” je plesna predstava nastala zajedničkim radom svih članova trupe, kao i drugih ljubitelja irske kulture, pa je tako autorsku muziku za hor “Ma Jor 3rd” bend Erin’s Fiddle Bard komponovala istaknuta plesačica trupe Milena Jovanović.

foto 1 Erindol: Irski ples pod vilinskom senkom

Beogradska publika prvi put će imati priliku da se upozna sa keltskom kulturom i mitologijom kroz kompletnu priču jedne plesne predstave

Jednočasovna predstava dočaraće fascinantnu moć i bogatstvo tradicionalnog i modernog irskog plesa u kombinaciji mitskih legendi, muzike i pesme. Radnja plesne predstave dešava se daleko u kraljevstvu zvanom Erindol, gde uveliko teku pripreme za Beltejn – jedan od dva najveća keltska praznika, kojim se završava tamno, a počinje svetlo doba godine. To je doba kada se vilinski svet prepliće sa “običnim ljudima”, pa tako vile otimaju kraljevu kći Beatrisu.

Nespretni i zaljubljeni baštovan Florijan sprovešće publiku kroz svoje avanture u potrazi za princezom Beatrisom. Trupu Erin’s Fiddle formirala grupa entuzijasta 2006. godine, a sada je najbrojnija trupa irskog plesa na našim prostorima, okupljajući više od 70 plesača i plesačica različitih plesnih nivoa. Takođe, članovi i članice ove trupe višestruko su nagrađivani na međunarodnim takmičenjima na kojima postižu zavidne rezultate.

Karte za plesnu predstavu po ceni od 450 dinara mogu se kupiti na blagajni “Ticketline”-a (ugao Kraljevića Marka 12 i Gavrila Principa 7) ili putem sajta.

 

Editors choice