5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis – poznat i pod nazivom atopijski ekcem – veoma je često kožno oboljenje koje se javlja na licu i telu, na mestima gde je koža često suva i sklona iritaciji. Reč je o zapaljenskoj bolesti, koja je sve češća, naročito u zapadnom svetu. Pogađa 10% svetskog stanovništva (najčešće bebe i malu decu), a tokom poslednjih 30 godina broj slučajeva je porastao za 200-300%. Ovo hronično, dugotrajno stanje, karakterišu suva, ljuspasta koža sklona iritaciji i povremena upalna stanja sa neprijatnijim simptomima. Oboljenje ima dve faze, aktivnu (poznatu i kao “upalno stanje”) i neaktivnu. Za osobe sa ovim problemom važno je da zaštite kožu i tokom neaktivnih faza, kako bi produžili periode između aktivnih faza. Iako još nije pronađen lek, moguće je zaštititi kožu redovnom i doslednom negom.

eucerin 11 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Dermatolozi često preporučuju medicinske kreme za spoljašnju upotrebu kod upalnih stanja atopijskog dermatitisa, a one najčešće sadrže kortikosteroide. Kortikosteroidi su veoma efikasni, brzo deluju i ublažavaju svrab u slučajevima teških upalnih stanja. Međutim, oni nisu dugoročno održivo rešenje, pošto mogu imati neželjene efekte. Isto tako ne smeju se nanositi na velike površine kože i gube efikasnost stalnom upotrebom.

eucerin 21 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Kako Eucerin istraživački tim dobro poznaje kožu i koristi svoja znanja i iskustva da bi izašao u susret i najspecifičnijim potrebama i željama pacijenata, lansirao je AtopiControl liniju – efikasane preparate za atopijski dermatitis koji ne sadrže kortikosteroide.

Eucerin AtopiControl nega u akutnoj fazi: Acute Care krema

Eucerin AtopiControl Acute Care krema za akutno stanje pruža efikasno olakšanje tokom akutne faze bolesti i pogodna je i za osetljivu dečiju kožu. Korišćenjem Eucerin kreme za aktivnu negu može se čak i smanjiti potreba za lečenjem kortikosteroidima. Sadrži aktivne sastojke efikasne u borbi protiv atopijskog dermatitisa:

Mentoksipropandiol deluje protiv svraba;

Likokalkon A, koji se dobija iz korena sladića, ublažava zapaljenski proces;

Dekandiol deluje antibakterijski, efikasno suzbija razvoj bakterije Staphylococcus aureus, najčešćeg uzročnika infekcije;

Omega-6 masne kiseline dobijene iz ulja noćurka i semena grožđa se “ugrađuju” u kožu i tako obnavljaju narušenu zaštitnu funkciju kože.

eucerin 31 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Eucerin AtopiControl osnovna nega: Losion za telo i Krema za lice

Kako nema leka protiv atopijskog dermatitis, postoje samo remisije. Tokom ovih faza mirovanja koža je suva, ponekad crvena i peruta se, tejoj je potrebna specijalna nega. Tokom ovog perioda za osnovnu negu preporučujemo Eucerin AtopiControl losion za telo i kremu za lice. Pravilnom upotrebom ovih preparata pravi se veći razmak između dve akutne faze i ublažavaju simptomi faze mirovanja. Preparati sadrže dva aktivna sastojka efikasna u borbi protiv atopijskog dermatitis:

Omega-6 masne kiseline dobijene iz ulja noćurka i semena grožđa grožđa se “ugrađuju” u kožu i tako obnavljaju narušenu zaštitnu funkciju kože;

Likokalkon A iz korena sladića deluje na zapaljenske procese i ublažava crvenilo.

eucerin 41 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa eucerin 51 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Eucerin AtopiControl preparat za čišćenje: Ulje za kupanje

Prvi korak nege kože je pravilno čišćenje. Upotreba blagih sredstava bez sapuna, koji neće dodatno iritirati već oštećenu kožu, veoma je bitna. Zato je pravi izbor Eucerin AtopiControl ulje za kupanje.

Svi Eucerin AtopiControl preparati ne sadrže parabene, boje ni mirise. Njihova efikasnost i dobra podnošljivost na koži potrđena je u kliničkim i dermatološkim studijama. Svi preparati namenjeni su čak i osetljivoj koži beba.

eucerin 61 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Editors choice