breakup likelihood preview Facebook unapred zna kada ćete raskinuti

Dizajneri Lee Byron i David McCandless su napravili ovaj zanimljivi grafik na osnovu relationship statusa svih onih korisnika koji su ostavili svoje Facebook profile otvorenima. Ovaj grafik nam pokazuje koliko su raskidi učestali tokom perioda od jedne godine.

Veliko prolećno čišćenje ormara se izgleda poklapa sa periodom raskida veza koje su jedva preživele zimske praznike. Drugi rast zapažamo u period oko 1. aprila, što možemo objasniti često neslanim šalama koje muškarci umeju da zbijaju i time nerviraju svoje devojke. Šalim se naravno. Ono što je prilično zanimljivo, barem ako mene pitate, korpe se udeljuju uglavnom ponedeljkom. To možemo objasniti fenomenom novog početka, nove radne nedelje i ne čudi da svi misle da će od ponedeljka okrenuti novi list i bataliti stare navike, pa samim tim i neuspele veze.

Stagnaciju primećujemo na leto, dok prava opada drastično za vreme zimskih praznika, kada treba odrešiti kesu za poklone. Na Božić stopa raskida je najmanja. Ko veruje u Boga, može mu zahvaliti na tome što neće biti korpiran tog dana.


Jovana Miljanović je, pre svega, veliki sanjar. Piše pesme, priče i svoj neobični blog. Oseća potrebu da uvek bude u toku sa najnovijim informacijama iz sveta – kako bitnim, tako i nebitnim. Živi za putovanja, druženje, modu, umetnost i ukusnu hranu. Omiljeni citat: “per aspera ad astra”. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Editors choice