Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Fashion Theatre

Fashion Theatre

Opatija uskoro sprema modnu reviju pod službenim nazivom “Fashion Theatre”. Naziv potječe od Théâtre de la Mode (Fashion Theatre) koji je bio 1945-1946 izložba modnih lutaka, oko 1/3 ljudske veličine, izrađenih od najboljih pariških modnih dizajnera. To je bilo osnovano kako bi se prikupila sredstva za preživjele u ratu i pomoglo oživjeti francusku modnu industriju u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata.

Na ovogodišnjem “Fashion Theatre”-u predstaviti će se tri mlade i talentirane dizajnerice iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Kroz njihove prezentacije odvijati će se zanimljive inspiracije među kojima su Kleopatra, floralni ornamentalni motivi…

Domaćin ovog zanimljivog modnog event-a je “Beach & Cocktail Bar Colosseum” koji slovi za jedan od najljepše uređenih lokala ovoga tipa na Jadranu, a smješten je na samoj plaži u strogom centru Opatije.

Nevenka Buzov – Nevenka Buzov studentica je treće godine modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Bavi se modnom ilustracijom, te je izlagala svoje radove na Modnom ormaru i u dvorcu Sveti Križ Začretje. Imala je reviju u sklopu hommage-a Kristijanu Dioru (Christian Dior) u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, te u sklopu natječaja “Lift by Perwoll” na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Predstavila se i na natječajima “Young Creative Chevrolet” i “Dreft Next Generation”, te na projektu “Lijepa naša Sava”. Dizajnerica je i ilustratorica modnog brenda Aurpegia.

Kolekcija je inspirirana floralnim ornamentalnim motivima secesijske arhitekture, vidljivim na samim kreacijama, a također i forma kreacija pronalazi svoj izvor u slikama secesijskih umjetnika. Žena koja ju nosi istovremeno je hrabra, elegantna i nježna, začahurena ispod oklopa sofisticiranosti.

nevenka buzov Fashion Theatre

Nevenka Buzov

Anna Licina – Rođena u Ruandi; državi u Jezerskoj regiji središnje Afrike. Tamo je živjela do sedme godine kada se prvo preselila u Belgiju, a potom u Srbiju. Odlučila je da studira modu na “L’institut superieur des arts appliques” u Parizu. Nakon bogatog iskustva kao stilista za “pret a porter” i kao nezavisan dizajner, odlučila je da u Crnoj Gori proširi svoje znanje.

O svojoj kolekciji koju će predstaviti kaže: “Kolekcija ‘Poison Woman’ je inspirirana legendarnom Kleopatrom, simbolom ljepote i moći.

Modeli su napravljeni od kože, svilene likre, svilenog muslina i svilenog satena. Na modelima je akcenat na drapiranim bokovima koji naglašavaju ženstvenost. Stomak je često otkriven, ili skoro. Ovdje je naglašena moć žene: majčinstvo. Tkanina se uvija oko tijela, kao da je nacrtana. Bordo se odnosi na omiljeno piće Kleopatre – vino, bijelo i bež se odnose na magareće mlijeko u kom se kraljica Kleopatra kupala i maslinastozeleno podseća na boju Nila.”

anna licina Fashion Theatre

Anna Licina

Danka Karović – Rođena u Kraljevu, gradu središnje Srbije. Završila je srednju Umjetničku školu za dizajn tekstila i odjeće, kao i Visoku tekstilnu školu za dizajn, tehnologiju i menadžment, odsek za dizajn odjeće.

Osnovala je vlastiti modni brend pod nazivom DNK Code kojem je totalno posvećena, te ga želi čim više razviti. Osim trostrukog sudjelovanja na Belgrade FW-u, sudjelovala je  i na Beogradskom tjednu umjetnosti, zatim raznim humanitarnim revijama, reviji u okviru PR dana, bila je dva puta gost dizajner na blogerskim natjecateljskim revijama, prikazala je modele u okviru izbora za Miss Net Auto.

Za svoj dizajn kaže: “Moj dizajn je unikatan i zasnovan na stalnom istraživanju formi. Može se primetiti i putovanje kroz različite stilove, jer je to za mene poseban izazov. Ne volim monotoniju, pa samim tim težim da svakom kolekcijom prikažem nešto novo i drugačije. Kreiram za ljude koji se izdvajaju iz mase po svom stavu i svešću da su i sami unikatni i jedinstveni.”

danka karovic Fashion Theatre

Danka Karović

Umjesto lutaka kreacije ce prezentirati prekrasni modeli, među kojima nam stiže i specijalna gošća manekenka iz Crne Gore – Slavica Nogulović – predstavnica Crne Gore na Miss Tourism International. Za frizure će se pobrinuti Snježana Tuhtan & Salon Aniks, dok će make up odraditi profesionalna vizažistica Leana Garčev & Studio Calebi .

Budite na pravom mjestu u pravo vrijeme, te dio ove jedinstvene priče: 24.7. u 21:00 h – “Beach bar Colosseum”.

 

Editors choice