1/2

Fatalnost više nije tako nedostižna i predodređena samo za filmske dive i žene sa puno novca. Dizajnerka Jelena Jakovljević iz Modne kuće Trijumf JJ je sa nama podelila svojih 10 saveta koji će ženu učinti damom od stila. Danas vam predstavljamo drugi deo ključnih koraka u ovoj maloj ženskoj misiji. Prvi deo pročitajte ovde! 

Uživajte u sebi,volite svoje telo i budite se sa osmehom svakog dana.. .jer vi zaista jeste tako divne i neodoljive! A u međuvremenu, pokušajte da primenite jedan od Jeleninih saveta…

6. Istaknite ono čime plenite.

Ne postoje lepotice i ružnotice, nego samo doterane i nedoterane žene. Prvo što draži oči jeste naša fizičnost, ali nije poenta u lepoti samoj po sebi ili u vitkosti, već u volji ili njenom odsustvu da se izgleda kao žena. Zato uvek budite, makar blago, doterani i istaknite ono najlepše na vama, ali ne sve u isto vreme (gornji i donji deo tela). Usmeravanjem pažnje na ono što je lepo na vašem telu izbeći ćete da robujete svojim nedostacima, što će razviti zadovoljstvo u vama i učiniti da zaista prihvatite sebe.

sredjen 2.1 Fatalna dama: 10 ključnih stvari (2.deo)

7. Imajte osećaj za meru i kajanje.

Veliku osnovu stila čini osećaj za meru. Osećaj za meru je granica koja ne dozvoljava da pređete u vulgarnost, zapuštenost, izveštačenost ili u kič. Kad isticanje ode u prenaglašenost, u bilo kom pravcu, postajete atentator na dobar ukus. Uneti zabavu u svoj stil odevanja vrlo je interesantno, ali svakako ne na način da se stajlingom ispriča telenovela ili pokaže ’stav’ „kakva sam – takva sam“. Bacati seks u lice takođe nije zavodljivo. Zavođenje je umetnost nagoveštaja, golicanje mašte i slatka magija, a ne instant priručnik iz opšte anatomije, osim ako ne želite da budete čika Gugl, samo u 3D modnoj varijanti. Svest o kajanju je odličan uticaj da se ne ode u neodmerenost.

Editors choice