Želite nešto različito ali jednostavno? Stari dobar ukus ali na novi način? Ražnjići sa mocarelom su idelano rešenje kada želite da  napravite žurku, sedeljku sa drugaricama ili jednostavno želite da poslužite svoje goste dok glavno jelo ne bude gotovo. Zdravi su, lagani i svi će ih voleti. Možete ih poslužiti i kao prilog uz glavno jelo jer se lako kombinuju uz sve ukuse.

Za ovaj kućni specijalitet biće vam potrebno:

1 pakovanje čeri paradajza, opranih i osušenih

1 pakovanje mocarela sira

Ekstra devičansko maslinovo ulje

Morska so

Listići bosiljka, oprani i osušeni

fensi klopa raznjici mocarela 01 Fensi klopa: Ražnjići sa mocarelom

Priprema

Željenu količinu čeri paradajza stavite u činiju, prelijte maslinovim uljem i posolite. Pomešajte sve zajedno i nežno poklopite, kako bi paradajz upio ukus maslinovog ulja i soli.

U durgu činiju stavite željenu količinu mocarela sira, prelijte maslinovim uljem i znatno posloite. Takođe pomešajte, pokrijte činiju i ostavite par minuta da sir upije maslinovo ulje i so.

Potom, uzmite drvene ražnjiće i na njih naređajte sastojke. Prvo stavite čeri paradajz, potom polovinu lista bosiljka, mocarelu, potom ponovo čeri paradajz, polovinu lista bosiljka i završite niz sa još jednim parčetom mocarele. Ponovite posupak jednako na svim ražnjićima, potom ih rasporedite na tanjir.

Ovaj jednostavan recept, oduzeće vam vrlo malo vremena, biti estetski intersantan i zadovoljiće kako vaše čulo ukusa tako i vida.

Prijatno!

Vanja Babić

 

 

Editors choice