Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Film nedelje: “Ispit”

Film nedelje: “Ispit”

“Ispit” (Exam) je britanski triler nastao 2009. godine. Motivisani novim tehnologijama i napretkom u svetu informatike, producenti ovog filma napravili su ga sa dozom neizveznosti i neočekivanim ishodom. Zbog toga će vas držati ispred ekrana do samog kraja. Nije od onih filmova čiju ćete radnju zaboraviti, a naziva se tek kroz maglu sećati, jer ovo je film o kome ćete pričati i preporučivati ga. U glavnim ulogama: Luk Mabli (Luke Mably), Natali Koks (Nathalie Cox), Kolin Salmon (Colin Salmon) i ostali kandidati za prolaz. Samo jedan prolazi u ovoj igri bez milosti.

Slika 15 Film nedelje: Ispit

Upoznajte se sa kandidatima, osam veličanstvenih

Radnja filma smeštena je u Velikoj Britaniji, gde je zavladala bolest, tačnije virus, i stanovništvo je zavisno od lekova. Moraju ih uzimati na nekoliko sati, kako ne bi pali u komu, nakon čega bi usledila smrt. Deluje strašno, ali ove stvari se tek naziru na početku filma. Radnja filma se odvija u jednoj prostoriji gde dolazi osam kandidata da polažu ispit kako bi zaslužili važan posao kao lični asistent generalnog direktora kompanije koja će pronaći lek protiv ove bolesti.

Slika 25 Film nedelje: Ispit

I znoj i krv da se položi ispit

Počinje ispit. U prostoriju ulazi predstavnik kompanije koji govori pravila ove igre od velikog značaja. Ispit traje 80 minuta i ima tri pravila :

– kandidati ispred sebe imaju papir koji ne smeju pokvasiti ili uništiti, slučajno ili namerno,

– ne smeju napustiti prostoriju,

– ne smeju pričati sa Inviligatorom ili oružanim kontrolorom na vratima.

Pre odlaska Inviligator im se obraća sa: “Ima li pitanja?” Nepoštovanje nekog od pravila dovodi do diskvalifikacije. Kada su kandidati bacili pogled na papire bili su prazni. Jedan kandidat je odmah uklonjen sa ispita, jer je kvario papir pišući po njemu. Sedam preostalih kandidata ubrzo shvataju da mogu da sarađuju i da pričaju u pronalaženju odgovora. Na predlog jednog od njih daju sebi nadimke: crni, bela, braon, blondi, dark, brineta, Kineskinja, pozivajući se na boju njihove kože i kose. A među njima izdvaja se “gluvi”. Kandidati koriste svetla i prskalice kako bi na papiru videli kako glasi pitanje. Bela preuzima kontrolu nad grupom, ali i radi protiv njih. Optužuju jedni druge da rade pogrešno. U svoj toj zbrci Beloj se papir nakvasio i ona je diskvalifikovana. Polako otpadaju jedan po jedan. A preostali kandidati otkrivaju da su neki od njih oboleli od te bolesti. Ne prestajući da napadaju i optužuju jedni druge, na kraju se i sukobe. Jedan od njih uzima pištolj od stražara.

Ipak, u ovoj igri plavuša pobeđuje. Samo ona shvata da je jedino pitanje koje je u ovoj igri postavljeno: “Ima li pitanja?”, što je Inviligator pitao na početku ispita. Očigledno da je odgovor na pitanje bio: “ne”. Rekavši da se predaje i da napušta igru, ipak ostaje jednom nogom u prostoriji, a ostali padaju na ovom ispitu. Pošto saznaje da je glavni cilj i zadatak ove kompanije borba protiv virusa, prihvata posao. Svojom pobedom, ona razbija predrasude o plavušama, bar na filmu. Ovo je pokazatelj da nekada strpljenje mnogo pomaže. Budite strpljivi i odgledajte film do kraja.

Izvor fotografija: thefancarpet.com


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Editors choice