Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Film nedelje: “Prljavi ples: Noć u Havani”

Film nedelje: “Prljavi ples: Noć u Havani”

Kejti Miler, koju glumi Romola Garaj (Romola Garai), seli se sa roditeljima, bivšim plesačima i sestrom u Havanu, jer joj je otac unapređen u kompaniji automobila “Ford”. Njena majka je uživala u ovakvim putovanjima, moći će da posećuje otmene klubove i da igra golf, a mlađa sestra… ta devojka bi uživala gde god bi se našla. Jedino Kejti nije bila zadovoljna novim domom. Dok su se ostali lako prilagodili novom životu u hotelu “Okeana”, na njenom licu nije se moglo videti oduševljenje.

Slika 153 Film nedelje: “Prljavi ples: Noć u Havani

Nastavak nezaboravnog filmskog hita iz 1987. godine, film "Prljavi ples 2" prati ljubavne zaplete mladog para Kejti i Havijera, u vreme kubanske revolucije, 1958. godine

Havijer, koga igra Dijego Luna (Diego Luna), radio je kao konobar u hotelu u koji je Kejti stigla sa porodicom. Sin čoveka koji se celog života borio protiv sistema, sanjao je o slobodnoj zemlji. Osim što je služio bogate Amerikance u hotelu, Havijer je važio za odličnog plesača. Jednog dana, vraćajući se iz škole, Kejti je na trgu prepoznala mladića iz hotela kako slobodno pleše uz zanosne kubanske ritmove. Za nju, bio je to i previše slobodan ples. Njen život podrazumevao je mnogo pravila i lepog ponašanja, dok je on od života tražio samo jedno – slobodu.

Slika 2t Film nedelje: “Prljavi ples: Noć u Havani

Na plesnom podijumu...

Očarana njegovom igrom, Kejti predlaže Havijeru da se prijavi za plesno takmičenje. Nagrada je bila velika suma novca, kojom bi mogao da pomogne svojoj siromašnoj porodici. Iako joj je bilo teško, konačno je izgovorila: mogao bi da se prijavi… kao njen partner. Narednih dana, u tajnosti, uvežbavali su pokrete. Konkurencija je bila velika, i trebalo je oduševiti sudije. Kejti je imala zaista prefinjeno držanje, poznavala je neke baletske korake, ali Havijer nije bio od onih koji plešu po pravilima. On je igrao onako kako oseća u tom trenutku.

Ovo takmičenje bilo je pravi izazov za Kejti, koja je uvek bila odmerena u ponašanju. Da bi joj pokazao da u pravoj, iskrenoj igri nema zadatih pokreta, Havijer je vodi u klub “La Rosa Negra”. Nikada do tada Kejti nije videla takav ples – zanosan, slobodan, pun strasti i ljubavi. I dok su njeni roditelji mislili da je Kejti u vezi sa sinom njihovih bogatih prijatelja, vrele kubanske noći pričale su o jednoj ljubavi. Fidel Kastro (Fidel Alejandro Castro Ruz) je vodio ljude u revoluciju protiv predsednika Batiste (Fulgencio Batista), u vazduhu se već osećao veliki događaj, a njih dvoje su se voleli, daleko od svih, prepuštajući se strastima prljavog plesa. Havijer je bio njena prva velika ljubav. Naučio je da uživa u svakom trenutku, i da živi život slobodno, onako kako želi i oseća. Baš kao što je to on želeo od nje, te večeri, na širokom podijumu.

Slika 334 Film nedelje: “Prljavi ples: Noć u Havani

Prljavi ples u klubu "La Rosa Negra"

Takmičarska noć prekinuta je pobunom, a umesto latino ritmova, na ulicama su se čule revolucionarne pesme. Kastro je preuzeo vlast, i Kejtini roditelji odlučuju da pobegnu u Ameriku. Uprkos njihovoj velikoj ljubavi, Kejti je morala napustiti Kubu. Igrajući u Havijerovom zagrljaju, poslednje noći u Havani postaje kraljica “La Rosa Negra”-e.

Za još malo dobrog plesa pobrinuo se i Patrik Svejzi (Patrick Swayze), koga smo već gledali u prvom delu filma iz 1987. On se sada pojavljuje u ulozi instruktora plesa, i još jednom nam dokazuje zašto se njegovo ime među plesačima izgovara sa velikim poštovanjem.

Sigurni smo da nećete moći odoleti vrelim kubanskim ritmovima i ovoj romantičnoj ljubavnoj priči. Zato, zatvorite oči, naoštrite čula i zaplešite!

Izvori fotografija: mrsoundtrack.com, premiere.fr, listal.com, matttrailer.com


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Editors choice