Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Filmske vesti: Četiri novajlije i jedna sahrana

Filmske vesti: Četiri novajlije i jedna sahrana

Logika neobjašnjivog

Šta se desi kada upletete u jedan film Taksistu, astronauta i Strašilo? Dobijemo propisan holivudski triler. Dva fizičara, Silijan Marfi (Cillian Murphy) i Sigurni Viver (Sigourney Weaver), pokušavaju da proniknu u tajnu paranormalnog. Kako nam trejler poručuje, poprilično su dobri u razotkrivanju prevaranata. Sve dok se ne pojavi Robert De Niro (Robert De Niro) u ulozi poznatog vidovnjaka. Ne znamo da li se radi o prevari ili ne, ali Silijan se sav preznojio od noćnih mora, De Niro iskače na sve strane kao utvara, Sigurni je prestrašena, a kad je žena koja je u sebi nosila vanzemaljca van sebe onda je to ozbiljno! Na sve to, tu su i usputni prolaznici koji ih sa apokaliptičnim izrazima lica upozoravaju da nisu ni svesni u šta se upliću. Dragi moji, premijera filma “Red Lights” zakazana je za 2. mart, u Španiji.

Minut tišine

Prva slika 2 Filmske vesti: Četiri novajlije i jedna sahrana

Ostaće zauvek upamćen

Grčki režiser Teo Angelopulos (Theo Angelopoulos) izgubio je život 24. januara u saobraćajnoj nesreći. Zadobio je teške povrede glave kada ga je motociklista udario na pešačkom prelazu. Baš u to vreme Teo je radio na svom poslednjem filmu “The Other Sea”. Godine 1995. osvojio je Grand prix na festivalu u Kanu za svoj film “Odisejev pogled” (Ulysses’ Gaze), a mi ćemo ga zauvek pamtiti po njegovim sanjarskim i sporim filmovima.

CIA vs CIA

Po običaju, malo manje nas zanima šta kaže zvanični zaplet, a nešto više šta nam poručuje trejler. Ovaj put, našu pažnju posvećujemo filmu “Ovo znači rat” (This Means War) čija je premijera zakazana za 15. februar u Sava centru.

Dva CIA špijuna su ujedno i dva najbolja prijatelja, prošli su sito i rešeto, ma metak bi primili jedan za drugog, ali ne bi baš i delili istu ženu. Prelepa Ris Viterspun (Reese Witherspoon) nam se pridigla iz mrtvih i zavela ovu dvojicu. Kako je pravilo “ko prvi devojci, njemu devojka” prestalo da važi, okrenuli su se holivudskom pravilu “ko je pokupio više trikova iz CIA-e, njemu devojka i uklonjen ortak”. Iskreno se radujemo još jednom potencijalnom trashy filmu i Tomu Hardiju (Tom Hardy) na velikom platnu. To isto platno ispunjavaće i lepi, krupni kadrovi Kris Pajna (Chris Pine). Iskreno, ne vidim razlog da se bunimo, ako ništa, estetike neće manjkati.

Šuška se da će nešto da zakmeči

Druga slika 2 Filmske vesti: Četiri novajlije i jedna sahrana

Možda je prošlo sto godina od poslednjeg "Dnevnika", ali ova trojka ni u jednom trenutku nije zaboravljena

Samo ćemo reći “Bridget Jones’s Baby”. Da, da, 2013. godine bi trebalo da ugleda svetlost dana. Stalna postavka će biti tu, Rene Zelveger (Renée Zellweger), Kolin Firt (Colin Firth) i Hju Grant (Hugh Grant). Svašta su ovo troje prošli od poslednjeg filma, ali ne sumnjamo da će se još jednom pobrinuti da nam serviraju sjajnu komediju.

Pita se vraća na platno

Sećate se razvratnih srednjoškolaca, koji su se posle povenčavali, a nekada su činili tinejdžerski tandem filmova “Američka pita” (American Pie)? E pa, ove godine se ponovo okupljaju na srednjoškolskoj proslavi. Samo u malo izmenjenom obliku. Neki imaju decu, drugi su postali “ozbiljni” biznismeni. Trejler nam poprilično jasno stavlja do znanja da perverzija, barem pokušaja istih, neće manjkati, gomile fora će biti sigurno tu, tj. nadamo se da će ih biti. Sve u svemu, kraj ostavlja otvoreno pitanje, koje bi trebalo da navuče omladinu i one kojima je ovaj film obeležio srednju školu u bioskope. Da li će se njihovo prijateljstvo nastaviti sada kada su uvideli koliko su se promenili?


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice