Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Filmske vesti: Heroji, medvedi i vanzemaljci

Filmske vesti: Heroji, medvedi i vanzemaljci

Vanzemaljci se vraćaju na bioskopsko platno!

Ridli Skot (Ridley Scott) je odlučio da nam servira još jedan spektakl epskih razmera. Na zadovoljstvo mnogih, besramno je lagao kada je izjavio da njegov novi film “Prometej” (Prometheus) nema nikakve veze sa “Osmim putnikom” (Alien). Za ime svega, sam trejler za novi film je inspirisan (čitaj: gotovo isti) onim iz 1979. godine.

Video koji traje nešto više od jednog minuta je školski primer fantastičnog trejlera. Ne otkriva nam gotovo ništa, a postavlja brojna pitanja. Ko je nesrećni član posade kome je sprženo pola kacige? Zašto svi toliko vrište i beže niz hodnike Prometeja? Ko ih napada? Zašto ih napada? Zašto nam je, za ime svega, svemirski brod koji se na kraju ruši toliko poznat? Za početak sasvim dovoljno da počnemo da precrtavamo dane do premijere filma, koja će biti održana juna 2012. godine.

“Zlatni medved” odlazi u ruke Meril

prva slika Filmske vesti: Heroji, medvedi i vanzemaljci

Pored "Čelične dame" na berlinskom festivalu će biti prikazana i dva filma za koje je dobila Oskara, "Sofijin izbor" (Sophie’s choice) i "Kramer protiv Kramera" (Kramer vs Kramer)

Dvostrukoj dobitnici Oskara, Meril Strip (Meryl Streep), na berlinskom internacionalnom filmskom festivalu “Berlinale” biće uručena nagrada “Zlatni medved” za životno dostignuće. Ova prestižna nagrada biće joj dodeljena 14. februara nakon prikazivanja najnovijeg filma “Čelična dama” (The Iron Lady) u kome glumi bivšu britansku premijerku Margaret Tačer (Margaret Thatcher).

“Igre gladi” objavile rat Hari Poteru/Sumraku/Narniji/Svim sagama?

Suzan Kolins (Suzanne Collins) je 2008. godine objavila prvi deo trilogije “Igre gladi” (Hunger games). Holivud je dve godine kasnije u ovoj trilogiji otkrio rudnik zlata. Da vam ne bismo prepričavali radnju, pogledajte trejler.

Ukratko, filmska trilogija u nastajanju baciće senku na “Sumrak” (Twilight), čak će zaseniti i “Harija Potera” (Harry Potter), nadaju se producenti. U prilog ovome ide činjenica da je gotovo 60% vernih poklonika trilogije izjavilo da će to biti najbolji film ikada snimljen. Redovi za knjige se ne smanjuju, internet je zatrpan forumima na kojima se vode žučne rasprave o likovima. Film će biti premijerno prikazan marta 2012. godine.

Dvadeset kandidata, samo tri jajeta

druga slikaa Filmske vesti: Heroji, medvedi i vanzemaljci

Još jedan Kustendorf

Peti međunarodni festival filma i muzike – Kustendorf održaće se u Drvengradu na Mokroj Gori od 17. do 23. januara. U okviru takmičarskog programa, za Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje boriće se dvadeset filmova. U pratećim programima, uživaćemo u filmovima u društvu autora među kojima su Marđan Satrapi (Marjane Satrapi), Kim Ki-duk (김기덕 – Kim Ki-duk), Ejbel Ferara (Abel Ferrara). Od velikih glumačkih imena, festivalu će prisustvovati Izabel Iper (Isabelle Huppert) i oskarovac Benisio del Toro (Benicio Del Toro).

ISTRIPovani filmovi

treca slika Filmske vesti: Heroji, medvedi i vanzemaljci

Na sreću mnogih, naši omiljeni superheroji će se naći na okupu u ekranizaciji "Osvetnika"

Betmen će se uzdići samo da bi završio legendu, “Pakleni vozač” (The Ghost Rider) će ponovo da se voza na užarenom motoru pred nama, “Neverovatni Spajdermen” (The Amazing Spiderman) se vraća da nas podseti kako je radioaktivni pauk ujeo Pitera Parkera (Peter Parker), a na veliku sreću, kako muškog dela publike, tako i ženskog, aprila meseca će svetlost dana ugledati i “Osvetnici” (The Avengers). Ovo filmsko ostvarenje najavljeno je, manje više, još u filmu “Gvozdeni čovek 2” (Iron man 2). Dragi moji, biće vam servirana poštena borba ispunjena smrskanim kolima i brojnim eksplozijama uz vašeg omiljenog Tora (Thor), Hulka (Hulk), Ajronmena (Iron Man), Kapetana Amerike (Captain America) i Crne udovice (Black Widow). Drage moje, ovo znači da ćemo moći još jednom da uživamo u čarima Krisa Hemsvorta (Chris Hemsworth), Roberta Daunija Džuniora (Robert Downey Jr) i Krisa Evansa (Chris Evans) i to na okupu. Srećna nam bila 2012!


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.

Editors choice