Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Fondacija SOS Dečija sela Srbija: Pomoć deci iz Kraljeva

Fondacija SOS Dečija sela Srbija: Pomoć deci iz Kraljeva

Fondacija SOS Dečija sela Srbija pokrenula je humanitarnu SMS kampanju za prikupljanje sredstava za podršku radu SOS Dečijeg sela u Kraljevu.

SOS Dečije selo Kraljevo je centar za porodični smeštaj dece bez roditeljskoj staranja, sa mrežom hraniteljskih porodica koja pruža porodični smeštaj deci iz cele Srbije o kojoj roditelji iz bilo kog razloga nisu mogli da se staraju.

SOS Dečije selo u Kraljevu sastoji se iz 14 porodičnih kuća u kojima žive SOS hraniteljske porodice i u kojima SOS mame brinu o mališanima uzrasta od 3 do 15 godina. Najbrojnije porodice imaju po sedmoro dece, uglavnom su to braća i sestre, koji se za razliku od drugih ustanova za brigu o deci bez roditeljskog staranja, nikada ne razdvajaju u SOS Dečijem selu.

Većina dece o kojoj se SOS Dečije selo stara dolazi iz siromašnih porodica, neka iz krajnje bede, sa teškim životnim iskustvima i traumama (seksualno, psihičko i fizičko zlostavljanje, teško zanemarivanje, smrt roditelja), neretko narušenog ili usporenog psihičkog i fizičkog razvoja.

sos decije selo Fondacija SOS Dečija sela Srbija: Pomoć deci iz Kraljeva

Njima su potrebni posebna nega i uslovi života. Pored SOS majki koje žive sa decom u kući i pružaju im roditeljsku ljubav, toplinu doma i brinu o njima kao i sve druge majke, neophodna je pomoć stručnjaka: psihologa, logopeda, defektologa, fizioterapeuta, pedagoga i nastavnika.

Da bi ovoj deci bilo moguće pružiti neophodnu podršku, potrebna je pomoć dobrih ljudi, kompanija i organizacija, pa je tako Fondacija SOS Dečija sela Srbija, uz podršku velikog broja kompanija i medija pokrenula humanitarnu SMS kampanju u okviru koje se slanjem poruke iz sve tri mreže na broj 6323 donira 100 dinara za podršku radu SOS Dečijeg sela u Kraljevu.

Za sva pitanja i informacije možete pozvati broj 011/3447 222, možete nas kontaktirati putem email adrese ivan.stojanovic@sos-decijasela.rs ili posetiti našu web stranicu na adresi www.sos-decijasela.rs

Editors choice