Juče je prošao drugi dan 13. Festivala studentskog filma. U okviru glavnog programa drugog dana Festivala prikazani su filmovi “Da li se dobro osećaš”, “Changeling”, “Supermarket”, “Beskrajni ritam”, “Peščani čovek”, “Crvenokosa”, “Tiha reka”, “Papirni ždralovi”, “Puž golać i puževi”, “Lupus”, “Drugi život i dozvoljeno ti je”.

Takođe, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Novi Beograd otpočela je i filmska radionica “Budućnost filma” u okviru edukativnog programa Festivala studentskog filma. Radionicu vode Nikola Ležaić i Nikola Ljuca.

U 19h u Ustanovi kultrure “Parobrod” otvorena je izložba fotografija “Filmografija – jedna scena, rečito putovanje”. Reč je o izložbi fotografija odabranih na osnovu konkursa, nakon koga je grupa mladih dramaturga osmislila kratke sinopsise polazeći od onoga što vidi na fotografiji. Posetioci izložbe imali su priliku da uživaju u samoj izložbi, ali i da saznaju više o procesu spajanja ideje i prostora u filmskom jeziku.

DSC 4167 FSF CHECK IN/ Čekiraj se: Drugi dan

Spakujte kofere ideja i putujte pomoću bioskopskih karata u mrak gde mašta pokreće slike

FSF se održava u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Opštine Stari grad i uz podršku Kancelarije za mlade Opštine Novi Beograd, Ustanove kulture “Parobrod” i Ministarstva kulture.

 

Editors choice