Nakon što je nedavno modnim svijetom protutnjala vijest da Nikolas Geskjer (Nicolas Ghesquière), koji je vladao petnaest godina kućom Balenciaga, napušta tu istu, svi su odjednom pali u veliku nevjericu. Nikolas je virtuoz svoga vremena, modni vizionar koji je Balenciagu stavio na modni tron i prišio joj pritom epitet kuće koja ne slijedi nego stvara trendove.

Oni koji nisu upoznati s njegovim radom, trebali bi vidjeti kolekciju jesen/zima 2012/13. u kojoj je inspiracijom SF filmovima, svjetlucavim materijalima i galaksi printovima uspješno spojio futurizam i pret-a-porter. A nije bio jedini koji se nadahnuo dijelićem svemira. Futirizam su ove sezone prigrlili gotovo svi: od Chanela, Versacea, Alexandera Wanga pa sve do Christopher Kanea, Balenciage i Gareth Pugha.

Nakon što odgledate sve revije za jesen/zimu 2012/13. shvatićete da današnja žena, moderna žena, koja nosi ovakve komade odiše snagom, a pritom ne odstupa od svoje ženstvenosti. Da je futuristički đir i više nego poželjan, pokazuje činjenica da gotovo sve modne kolekcionarke širom svijeta posjeduju barem jedan Nikolasov komad i to upravo futurističke majice.

Ko kaže da su galaksije milionima svjestlosnih godina udaljeni od nas?!

slika 1 Galaktičke avanture

Neobičan print na haljini kao stvoren za budućnost

slika 2 Galaktičke avanture

Galaksija kao da se spustila u vašu garderobu

slika 32 Galaktičke avanture

Uske hlače uvijek odišu profinjenošću

slika 41 Galaktičke avanture

Tko kaže da cipele trebaju biti crne da bi bile chic

slika 5 Galaktičke avanture

Pozovite futurizam metalik sivim hlačama

slika 6 Galaktičke avanture

Osjećajte se u crnoj koži kao u vlastitoj


Željka Kosanović – studentica mode i autorica bloga “Fashion ID”, voli “Elle” i “Vogue”, Alexandera McQueena, otok Lošinj, stare filmove i dobru knjigu, muziku, malu crnu haljinu, macarone, putovanja, jogu, “Seks i grad”, dobru poslasticu, kuhanje, voli preuređivat svoj stan, dat starim stvarima novo ruho, sanja da živi i radi u modnoj industriji u Parizu.

Editors choice