Zato ona, duhovnost, obično nije tamo gde je tražimo. Jer ne treba da činimo ništa posebno različito od onoga što radimo svakog dana, da bismo pronašli duhovnost, koja je svuda. Samo treba da se otvorimo za njen uticaj, da razvijemo osećaj i percepciju za duhovne dimenzije, da počnemo da koristimo svoju opremu za duhovnost – svoj mozak, svoje srce, svoju svest i intuiciju – koji su takođe oprema i za sve drugo što radimo u životu. Inače, možemo da nastavimo svakog dana da idemo na posao, mada možda shvatimo da želimo da radimo neki drugi posao, da se družimo i izlazimo, mada možda poželimo za sebe bolje društvo i smislenije sadržaje, da volimo i vodimo ljubav, mada možda shvatimo da želimo partnera koji nas više voli i poštuje i otkrijemo da seks ima vrlo duhovnu dimenziju, kada ga imamo sa nekim koga veoma volimo i ko nam uzvraća na isti način.

pexels photo 662994 Gde je duhovnost i zašto nije tamo gde je tražiš?

Dakle, duhovnost je već tu – u svemu što radimo, u svemu što volimo, što nas zanima i angažuje.
Život u svakodnevici je vrhunski ispit duhovnosti – jer njegov ritam uspavljuje svest i iscrpljuje dušu. Mi treba da pronađemo balans u davanju i primanju, da razgraničimo važno od nevažnog i da među važnim stvarima vrednujemo najpre najvažnije, da pronađemo odgovarajuću hranu za svoju dušu i svoje telo, da obezbedimo sebi mir, odmor, zabavu, da se povežemo sa ljudima koji oplemenjuju naš život, da radimo ono u čemu nalazimo sebe, da pronađemo uživanje i smisao u svom životu i da praktikujemo svakodnevno to što nalazimo.

Biti ono što jesi i živeti ispunjenim životom, izuzetni su dometi duhovnosti koje može da dostigne svaki čovek i čemu svako treba da teži.
Ne treba nigde da ideš, da nađeš duhovnost, samo treba da budeš sto posto tu gde jesi.

Izvor fotografija: www.pexels.com

Pročitajte još i ovo:

Reci zbogom svima koji su ti slomili srce

7 načina da izgradiš samopouzdanje u svojim dvadesetim

Gestovi govora tela koji loše izgledaju

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Aleksina Đorđević

Editors choice