5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Umeće življenja: Ko je naša generacija budućnosti?!

Umeće življenja: Ko je naša generacija budućnosti?!

1/2

U mom komšiluku je jedan dom za decu bez roditeljskog staranja. Sretnem ih često dok šetam svoju po kraju. Neki stoje ispred prodavnice i traže ljudima koji izlaze da im daju “neki dinar”. Drugi se u grupicama “muvaju” i glasno smeju. Mnogi zaziru od njih i prolaze grabeći ka svojim obavezama i problemima. Neki ih kritikuju i savetuju da moraju nešto da rade, a ne da prose. A ja se pitam da li bi neko od tih “savetodavaca“, pod uslovom da ima neki svoj biznis, zaposlio jedno dete iz doma?!

Kada bi se napravio jedan socijalni eksperiment u kojem bi se deca bez roditelja javljala na oglase za posao, moglo bi da se precizno izmeri koji procenat njih bi bio zaposlen. Ja verujem mali, a vi?! Mnogi bi na sam pomen doma, poistovetili ove mlade ljude sa delikventima i odbijali bi ih, plašeći se da ih ne pokradu. A onda ova deca, žrtve višegodišnjih predrasuda, ne mogu da se uklope u društvo i normalne životne tokove, pa najčešće i završavaju onako kako ih mnogi kvalifikuju, kao delikventi.

mladi uce Umeće življenja: Ko je naša generacija budućnosti?!

Njihov najveći problem nastaje kada moraju da napuste dom, a to bi po zakonu trebalo da učine kada postanu punoletni. Izuzetak su deca koja upišu fakultet, ali ko će molim vas, posle konstantnog ponižavanja, da pomisli da je dovoljno sposoban da završi neke studije?! Ako im se jasno ne stavi do znanja da su oni nečijom tuđom krivicom i nemarom, postali deca bez roditeljskog staranja, sigurno je da njihovo samopouzdanje neće biti na visokom nivou.

Editors choice