Gitarista grupe Radiohead, Džoni Grinvud (Jonny Greenwood), rešio je da se malo okrene klasičnoj muzici, pa je snimio album sa čuvenim poljskim kompozitorom Kšištofom Pendereckim (Krystztof Penderecki). Iako se još 2007. godine oprobao u komponovanju orkestarske muzike za potrebe filma “Biće krvi” (There Will Be Blood) reditelja Pola Tomasa Andersona (Paul Thomas Anderson), Džoni je odlučio da se ozbiljnije pozabavi ovom vrstom muzike. Na albumu se nalaze dve Pendereckove kompozicije iz šezdesetih, kao i “Popcorn Superhet Receiver” koja se nalazi na saundtreku filma “Biće krvi”.

foto14 Gitarista grupe Radiohead postaje klasičar

Džoni Grinvud sa dirigentom Mosom i kompozitorom Pendereckim posle koncerta 2011. godine

Album možete poslušati ovde, a zvanično će biti objavljen 13. marta.

Grinvud trenutno radi i na muzici za film “The Master”, što predstavlja ponovnu saradnju sa rediteljem Polom Tomasom Andersonom. Radnja filma je smeštena u pedesete godine prošlog veka, a glavne uloge tumače Filip Simor Hofman (Philip Seymour Hoffman), Ejmi Adams (Amy Adams) i Joakin Finiks (Joaquin Phoenix). Film će biti premijerno prikazan u toku 2013. godine.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice