Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Glenn Cooper: Šokantna tajna će uskoro biti otkrivena

Glenn Cooper: Šokantna tajna će uskoro biti otkrivena

Glen Kuper (Glenn Cooper) je njujorški pisac, scenarista i filmski producent. Studirao je na Univerzitetu Harvard i ima diplomu iz arheologije. Proslavio se objavivši kvadrologiju neverovatnih knjiga.

125 Glenn Cooper: Šokantna tajna će uskoro biti otkrivena

Šokantna tajna će uskoro biti otkrivena

Prva je “Biblioteka mrtvih” (Library of the Dead), objavljena 2009. godine. Roman je preveden na čak 22 jezika, a radnja knjige je smeštena u davni srednji vek – vreme kada je rođen dečak sa posebnim darom. Započeo je stvaranje biblioteke mrtvih beležeći datume rođenja i smrti ljudi iz svih vekova, čak i budućih, do 2027. godine. Paralelno sa tim vremenom, u 21. veku, glavni junak knjige, Vil Pajper (Will Piper), bori se protiv serijskog ubice kome je teško ući u trag.

214 Glenn Cooper: Šokantna tajna će uskoro biti otkrivena

Da li će Vil Pajper otkriti identitet serijskog ubice?

Druga knjiga – “Knjiga mrtvih duša” (Book of Souls) objavljena je 2010. godine. U ovom napetom nastavku život Vila Pajpera, sada već bivšeg FBI agenta, drastično se menja. Taman kada je pomislio da će ostaviti za sobom probleme zbog slučaja serijskog ubice “Sudnjega dana”, pronaći će nestalu knjigu iz biblioteke mrtvih. To ga odvodi u nove avanture, i doći će do neverovatnih saznanja sklapanjem slagalice pomoću skrivenih delova. Knjiga koja je nestala iz biblioteke je inspirisala Nostradamusa?

313 Glenn Cooper: Šokantna tajna će uskoro biti otkrivena

Jedna knjiga je nadahnula sve velike umove

Treća knjiga – “Karta sudbine” (The Tenth Chamber) objavljena je 2011. godine. Istraživanje istoričara književnosti i arheologa dovešće ih do neverovatnih otkrića, baš kao što je i izloženo u predskazanju. Želeće da svoja saznanja podele sa drugima, ali da li će uspeti da ostvare svoju nameru, ili će neko dati sve od sebe da sačuva tajnu desete odaje.

48 Glenn Cooper: Šokantna tajna će uskoro biti otkrivena

Kakve tajne krije deseta odaja?

Četvrta knjiga – “Đavo će doći” (The Devil Will Come) je poslednja knjiga objavljena u junu 2012. godine. Radnja ovog dela je u sadašnjem vremenu. Smrtonosna zavera započeta u katakombama drevnog Rima. Da li će italijanska monahinja moći da spasi čovečanstvo?

56 Glenn Cooper: Šokantna tajna će uskoro biti otkrivena

Košmar tek počinje

Kuperove maštovite i tajanstvene knjige preporučujemo svim ljubiteljima trilera i istorijske mistike. Ukoliko uživate u napetim, nepredvidivim i avanturističkim štivima, ovo su prave knjige za vas.

Izvor fotografija: alnari.rs, weheartit.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice