2/3

Sećamo se odvratnog trenutka kada je Teon umesto da pomogne Jari kada je zarobio ujak, skočio sa broda i pobegao. Odvratno! Ali, kako se negde nagađa, sada će se pokajati i rešeno otići da joj pomogne i da je spasi, ali zbog neverice i preživljenog razočaranja, Jara će ga jedino zamoliti da joj oduzme život. Izgleda da se sudbina sa njima ponavlja.

Kroz seriju se ponavljaju razna proročanstva. Sećamo se kako je Sersei bilo predviđeno da će postati kraljica zbog braka sa kraljem, da će roditi troje dece i gledati kako sve troje umiru. I sve to se zaista i dogodilo. Međutim, u knjizi se ide dalje, te joj se govori kako će umreti od ruke mlađeg, malog brata. I dok bi to mogao da bude Tirion, ipak se smatra da je to Džejmi čija je sudbina bila da ubije Ludog kralja, pa će se sudbina sada ponoviti i moraće možda baš on da ubije i Ludu kraljicu.

Međutim, ta teorija još uvek nije toliko čvrsta, jer će izgleda Arja Stark otići u Kraljevu luku i ubiti Džejmija, te će uz njegovo lice uspeti da dođe do Sersei i da je ubije. Videćemo ko će na kraju uspeti u ovome, ali je definitivno da teorije pokazuju i dokazuju činjenicu da će Sersei biti ubijena na neki od okrutnih načina.

Editors choice