Mega hit “Somebody That I Used To Know” australijskog pevača Gotjea (Gotye) već nedeljama zauzima prva mesta top lista širom sveta. Međutim kako i sam pevač navodi malo je falilo da pesma ne ugleda svetlost dana zbog raznoraznih komplikacija prilikom njenog nastajanja. Godine 2010. Gotje je osmislio dve zaobljene note i poželeo da realizuje pesmu. Inspiraciju za tekst potražio je u svojim nekadašnjim raskidima i raznoraznim vezama kroz koje je prolazio.

ddd Gotye zamalo bez hita

Gotje i Kimbra u video spotu svetskog hita

Narednih šest meseci bio je u potrazi za ženskim vokalom, jer je smatrao da će tako upotpuniti celu priču. Nakon što je devojka koju je odabrao u toku snimanja odustala od projekta, Gotje je bio na ivici da prekine sve što je započeo. Međutim, ubrzo zatim pojavila se mlada Novozelanđanka Kimbra Džonson (Kimbra Johnson), a njih dvoje su na najbolji mogući način izneli ovu ljubavnu priču kroz lagan ritam kakav pesma nosi. Smirujuća melodija i prelepi glasovi ova dva pevača verovatno su glavni “krivci” za neverovatan uspeh u koji Gotje i dalje ne može da poveruje. “Somebody That I Used To Know” nalazi se na njegovom trećem albumu “Making Mirrors”. Za samo šest meseci spot za pesmu pregledalo je oko 162 miliona ljudi na internet sajtu YouTube, a prodata je u gotovo 4,5 miliona primeraka.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice