Popularni američki pank-rok bend Green Day najavio je seriju albuma pod nazivima “¡Uno!”, “¡Dos!” i “!Tré!”. Prvi i drugi će se pojaviti u septembru, odnosno novembru 2012, a treći sredinom januara 2013. godine. Poslednji album pod nazivom “20st Century Breakdown” ekipa je objavila 2009. godine.

foto121 Green Day objavljuju tri nova albuma

Tre Kul, Bili Džo Armstrong i Majk Dernt

Pank veterani su još početkom godine najavili da će snimiti niz albuma, ali sve do sada nisu se znali tačni datumi izlaska. Trilogija će biti objavljena u tri faze: “¡Uno!” će se pojaviti 24. septembra, “¡Dos!” 12. novembra, a “!Tré!” 14. januara sledeće godine. Ovi datumi se odnose na Evropu, a fanovi u Americi će morati da se strpe jedan dan duže. Svi albumi su već sada dostupni za naručivanje preko zvaničnog sajta benda GreenDay.

Green Day će ovog avgusta nastupiti na japanskom “Summer Sonic” festivalu, kao i na francuskom “Rock En Seine”, a početkom septembra ih fanovi mogu slušati u Bolonji na italijanskom “I-Day” festivalu. Pored pomenutih festivala očekuje ih i gostovanje u tri nemačke TV emisije krajem avgusta.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice