Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Happy hands: Kako do lepih i zdravih noktiju

Happy hands: Kako do lepih i zdravih noktiju

Pogledajte svoje nokte: lepi, uredni, moderni, zdravi? Da li primećujete brazde na noktima, da li se lako lome i listaju? Ili ste ih jednostavno prekrili i samo vam se čini da je problem rešen?

Nokti su modni detalj – odražavaju lifestyle, ali su i ogledalo lične higijene i odnosa prema sebi. Izgled noktiju govori i koliko osoba drži do sebe, koliko se neguje. Većina ljudi priznaje da prvo što primećuje kada se upoznaje sa drugom osobom jesu ruke.
Nokat je živ i stalno raste, prosečno 0,10 mm – 0,15 mm dnevno, mesečno 3 mm. Ukoliko se ošteti, biće potrebno 3 do 6 meseci da ponovo izraste.

Nokti su otporni, ali samo do određene tačke. Na njihov izgled utiču mnogi faktori, neke ste nasledili, drugi su vezani za vašu fizičku kondiciju, godišnje doba. Fizički se nokti oštećuju grickanjem ili nadogradnjom.

Ipak za rast nokta najvažnije je kako se hranite. Dijeta može značajno da uspori rast noktiju.

Slika nokti web banner 3 Happy hands: Kako do lepih i zdravih noktiju

Nedostatak nekog hranljivog sastojka u organizmu prvo se primeti na noktima, jer on stalno raste – ćelije ležišta nokta neprekidno se dele. Bele mrljice, povijanje ka dole, neravna površina nokta pokazatelji su deficita vitamina A, C ili E, folne kiseline, ili proteina. Zato kalcijum i vitamini D i E podstiču rast i utiču na čvrstinu noktiju. Za jake, lepe i zdrave nokte potrebni su gvožđe, kalijum i cink. Nedostatak B vitamina uzrokuje lomljivost sa horizontalnim i vertikalnim brazdama. Bele tačkice na noktima javljaju se pri nedovoljnom unosu cinka.

Nega noktiju podrazumeva više od posete kozmetičkim salonima i primene raznih kozmetičkih proizvoda spolja. Pravilno balansirana ishrana nokta osnova je njegovog zdravog, a time i lepog izgleda.

Merz Spezial dražeje obezbeđuju sve što je potrebno za formiranje jakih i lepih noktiju. Uverite se zašto je ovaj proizvod 50 godina broj 1 u Nemačkoj u nezi kože, kose i noktiju.

Editors choice