Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Heroine kojima se divimo

Heroine kojima se divimo

Često nam se dešava da se na prvi pogled povežemo sa ulogama koje predstavljaju jake žene. Ima nečeg u predstavljanju samostalne, nepredvidive žene koja je sve samo ne dama u nevolji, željna spasavanja. Ne traže sve žene princa na belom konju i  ne provode dane u isprobavanju različitih pufnastih haljina od tila. Ove ženske role prihvataju opasnost, uzimaju život u sopstvene ruke i dobijaju sve što požele.

Bafi, ubica vampira (Buffy The Vampire Slayer) je imala sve: izgled, intelekt i fizičku snagu. Ona se nije plašila da pređe na stvar i “isprlja ruke”. Bafi je pretvorila stereotip naivne, glupe plavuše u superheroja spremnog da se reši neprijatelja i spase svet. Ona bi učinila sve što je potrebno da zaštiti prijatelje, porodicu i svet koji je u opasnosti.

slika 118 Heroine kojima se divimo

Opaka Bafi, ubica vampira

Elizabet Svon (Elizabeth Swann), junakinja filmova “Pirati sa Kariba” (Pirates of the Caribbean) je duhovita, inteligentna, nezavisna ličnost. Iako mnogi muškarci nisu odoleli njenoj lepoti, ona se od ženstvene dame iz visokog društva transformisala u neukrotivog i hrabrog pirata.

slika 216 Heroine kojima se divimo

Elizabet Svon je vremenom postala neustrašivi pirat

Sidni Bristov (Sydney Bristow), junakinja serije “Alijas” (Alias), jaka je ličnost kako fizički tako i emotivno. Prebrodila je nekoliko traumatičnih gubitaka: smrt verenika, najboljeg prijatelja, saznanje da je njena majka bila bivši špijun. Iako je često trpela otuđenje najboljih prijatelja zbog posla kojim se bavi i konstantnih promena koje je morala da napravi, Sidni je postala neverovatno jaka ličnost i heroina kojoj se divimo.

slika 315 Heroine kojima se divimo

Sidni Bristov je žena od kamena

Lara Kroft (Lara Croft), lepa, inteligentna arheologistkinja i avanturistkinja koja živi za svoj posao koji se sastoji iz istraživanja drevnih, opasnih grobova i ruševina širom sveta.

slika 410 Heroine kojima se divimo

Nezaustavljiva avanturistkinja, Lara Kroft

Grejsi Hart (Gracie Hart) junakinja filma “Mis Tajni Agent” (Miss Congeniality), muškobanjasta policajka koja ne žudi za ženstvenim životom, sve dok ne dobije zadatak da bude insajder na izboru za Mis Amerike. Ona je jednako opasna, strastvena, sposobna da pobedi muškarca u borbi, a ipak dovoljno ženstvena i nežna da bude prva pratilja.

slika 59 Heroine kojima se divimo

Grejsi Hart: jednako ženstvena i muškobanjasta

Lorelaj Gilmor (Lorelai Gilmore) junakinja serije “Gilmorove” (Gilmore Girls). Iako su neke od gore navedenih devojaka zaslužile svoje mesto na ovoj listi najvećih heroina zbog svojih osvetničkih i opakih namera, Lorelaj je svoje mesto zaslužila iz sasvim drugačijih razloga. Ona je neverovatna, požrtvovana samohrana majka koja bi potpuno sama učinila sve za svoju kćerku. Pored toga: ona zna šta hoće i ne dozvoljava nikome da pokuša da je prevari.

slika 63 Heroine kojima se divimo

Lorelaj, kul mama iz tv serije “Gilmorove”

Izvori fotografija: dbcovers.co, fanpop.com, blogspot.com, tv-facts.net


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Editors choice